11 °C Budapest

Címke: köztisztviselői nap (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. április 23. 17:02

Árfolyamgát: már május 2-től elérhető lehet a lakáshiteleseknek

A lakossági jelzálog fedezetű, deviza alapú hitellel rendelkezők számára kínált árfolyamgátas konstrukcióra a mai napig mintegy harmincezer érdeklődés érkezett a bankszektorba. Ezen igények feldolgozása folyamatban van. A bankok elkötelezettek az iránt, hogy az év végéig feldolgozzák minden árfolyamgátra jogosult ügyfél kérelmét. A közalkalmazotti és a köztisztviselői ügyfélkör elmúlt hetekben tapasztalt érdeklődése mellett a bankszféra most lehetőséget lát a folyamat felgyorsítására.

Pénzcentrum | 2012. április 2. 13:25

Lemondott Schmitt Pál! Ennyi pénz jár neki

Hétfőn kora délután az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában lemondott Schmitt Pál Köztársasági elnök, akit élete végéig megillet a mindenkori tiszteletdíjnak megfelelő mértékű pénzbeli juttatás attól függetlenül, hogy mennyi ideig volt hivatalban. A volt köztársasági elnöknek személyes gépkocsi használat is jár, amelyhez az autót és a sofőrt a rendőrség biztosítja. Emellett Schmitt Pál a köztársasági elnök elnevezést is használhatja.

Pénzcentrum | 2012. március 29. 15:02

Ennyi pénz jár Schmittnek, ha lemond

Ha lemondana Schmitt Pál, akkor élete végéig megilletné a mindenkori köztársasági elnöki tiszteletdíjnak megfelelő mértékű pénzbeli juttatás attól függetlenül, hogy mennyi ideig lesz hivatalban - így módosított a kormánypárti parlamenti többség a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló jogszabályt idén január elsejétől. A volt köztársasági elnököt személyes gépkocsi használat is megilleti, amelyhez az autót és a sofőrt a rendőrség biztosítja. Emellett Schmitt Pál a köztársasági elnök elnevezést is használhatja.

Pénzcentrum | 2011. december 10. 08:02

Ennyit keresne jövőre Lázár János

Havonta bruttó 1,3 millió forintot keresnének jövő szeptembertől a frakcióvezetők az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat szerint, amelyet Lázár János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője terjesztett be a parlament elé. További 10 fideszes frakcióvezető-helyettes kaphatna biztosan több mint 990 ezer forintot, míg a többi képviselőcsoportból összesen 8 helyettes vezető keresne ennyit. A képviselők fizetése havonta 745 ezer forint körül alakulna. Kormánypárti képviselők azonban még ezt is keveslik, további bizottsági pótlékokat, több benzinpénzt követelnek.

Pénzcentrum | 2011. július 25. 04:44

Adóprésben a szolgálati nyugdíjasok - itt a törvénytervezet

A mindenkori legmagasabb adókulccsal adózna azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a járandósága, akik nem kívánnak visszatérni a munka világába - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került konkrét törvénymódosítási javaslatból. Kivételt képeznének ez alól azok, akikről minősítő határozat megállapította, hogy szolgálatteljesítés következtében lettek betegek, vagy szenvedtek balesetet.

Pénzcentrum | 2011. július 11. 17:02

Ennyit kereshet Schmitt Pál

A köztisztviselői illetményalap 39-szeresének megfelelő összegű tiszteletdíjat kap Schmitt Pál - döntött tegnap az országgyűlés, amikor megszavazta a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényjavaslatot.

Pénzcentrum | 2010. június 30. 04:42

Kerüld el a meglepetést! NE menj holnap a hivatalba!

Megáll az élet a közigazgatásban július 1-jén, mivel a Köztisztviselők Napja alkalmából zárva tartanak a hivatalok. A köztisztviselők 13 éve ünnepeltek először, azonban csak 2001 óta nem dolgoznak ezen a napon.

Pénzcentrum | 2008. október 6. 12:15

Nem kell a köztisztviselői hitel: levették a palettáról!

Az Erste Bank arculatváltó marketingfogásait a hiteltermékek módosítása is követte. A jelzáloghiteleket érintő egyik legfontosabb változás, hogy az Erste a mai naptól - a gyér érdeklődésre tekintettel - levette termékpalettájáról az állami kezességvállalással érintett hiteleket. A köztisztviselők mellett a közalkalmazottak, az állami alkalmazottak és a fészekrakók sem keresték a hiteleket az elmúlt időszakban.

Pénzcentrum | 2007. december 6. 09:15

Emelkedő bérek a közszférában: ki mennyit kap jövőre?

Megállapodásra jutott az Országos Közszolgáltai Érdekegyeztető Tanács a közszférában dolgozók jövő évi béremeléséről. Eszerint mind a közalkalmazotti bértábla illetménytételei, mind pedig a köztisztviselői illetményalap 5 százalékkal emelkedik majd 2008-ban.

Pénzcentrum | 2007. július 4. 10:15

Öthavi fizetés volt a revizorok jutalma

Valószínűleg a nyár végén születik döntés arról, hogy az elvárt nyereségadó bevezetésével kapcsolatos ellenőrzésekhez mennyi revizort vesznek majd fel.