14 °C Budapest

Kiderült: ennyit adózott Orbán Viktor tavaly

2011. június 7. 12:32

Közzétette Orbán Viktor személyi jövedelemadó bevallásának adatait a kormány honlapján. A miniszterelnök tavaly 19 millió forintot keresett.

Egy tavaly életbe lépett kötelezettség szerint a kormánytagok, illetve az államtitkárok szja-bevallásának összesített adatait nyilvánosságra kell hozni. Orbán Viktor saját, kézzel kitöltött nyilatkozata szerint tavaly 19 millió 64 ezer 738 forintot keresett.

A miniszterelnök az 1,27-szeres szorzóval szuperbruttósított adóalapja 24 millió 212 ezer forint volt. A kormányfő nem vett igénybe adókedvezményt és nem volt külön adózó jövedelme sem. Így az elmúlt évben 6 millió 998 ezer forint adót fizetett.

Pintér, a milliárdos belügyminiszter

2010-ben a kormány legtöbbet kereső tagja a belügyminiszter volt. Pintér Sándornak nehézséget okozott a nyilatkozat kitöltése, mert az összevont adóalapba a külön adózó jövedelmét is beleszámította, és így összesen 1 milliárd 619 millió 173 ezer forintot tüntetett fel ezen a soron. A dokumentumból kiderül, hogy Pintér 1 milliárd 602 millió 783 ezer forint külön adózó jövedelmet szerzett. Így a fennmaradó 16 millió 390 ezer forint után fizetett 4,5 millió forint személyi jövedelemadót fizetnie. A külön adózó jövedelem után 400,7 millió forint  adót rótt le a belügyminiszter. 

Az 1,6 milliárdos bevétel soknak tűnhet, de annak ismeretében, hogy Pintér a miniszteri megbízatás kedvéért az összeférhetetlenségi szabályokat betartva eladta az ország jelenleg legsikeresebb biztonsági cégét, Civil Biztonsági Zrt.-t, akkor ezt a bevétel akár visszafogottnak is értékelhető - írja az Index.hu.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pintértől 2010 májusában, a választás első fordulója előtt vásárolta meg Kántor Tibor - Simicska Lajos egykori APEH-es helyettese - a céget, amely a cégadatok szerint csupán 2009-ben 5,3 milliárdos fogalom mellett 1 milliárdot meghaladó adózott eredményt ért el. A cég már az előző ciklus végén is dinamikus növekedést produkált, a kormányváltás után pedig rengeteg új szerződést kapott állami cégektől, így forgalma mára messze túlszárnyalhatta a 2009-es évit.

Kántor érdekeltségébe került Pintér másik jól menő cége, a Pajzs 07 Zrt. is, ami stabil 2 milliárd rint feletti forgalommal dicsekedhetett az utóbbi években. A miniszter tavaly nem hozta nyilvánosságra a cégekért kialkudott vételárat.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm