24 °C Budapest

Címke: köztársasági elnöki hivatal (29 cikk)

MTI | 2018. december 20. 21:10

Áder János aláírta a túlóratörvényt

A köztársasági elnök aláírta a munka törvénykönyve módosítását - tette közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön a honlapján Áder János nyilatkozatát.

MTI | 2013. augusztus 16. 10:02

Egyiptom: a Külügyminisztérium szigorította az utazási ajánlásokat

A Külügyminisztérium - a Vörös-tenger melletti, védett üdülőkomplexumokba szervezett és közvetlen utazások kivételével - nem javasolja az utazást Egyiptomba, így az országot az egyelőre biztonságos és viszonylag nyugodt üdülőterületet leszámítva az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriába sorolja.

Pénzcentrum | 2012. április 5. 15:06

Eltűnt Schmitt Pál vagyonnyilatkozata: törvényt sért a hivatal

Nem lehet elérni Schmitt Pál volt államfő vagyonnyilatkozatát, miután a Köztársasági Elnöki Hivatal leállította a hivatal honlapját. A törvény szerint a leköszönt köztársasági elnök vagyonnyilatkozatát a honlapon közzé kell tenni, s csak a megbízatásának megszűnését követő egy év elteltével lehet onnan eltávolítani.

Pénzcentrum | 2012. április 3. 11:08

Luxusvilláiba költözhet a palotából Schmitt Pál

Nem szorul rá Schmitt Pál a volt köztársasági elnököt megillető, állami pénzből finanszírozott lakásra. A hétfőn leköszönt államfő vagyonnyilatkozata szerint három, 200-300 négyzetméteres saját, budai, II. kerületi családi házzal, illetve társasházi lakással rendelkezik, sőt visszavonulhat a Budakalászhoz tartozó Lupa-szigeti nyaralójába is.

Pénzcentrum | 2012. április 2. 13:25

Lemondott Schmitt Pál! Ennyi pénz jár neki

Hétfőn kora délután az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában lemondott Schmitt Pál Köztársasági elnök, akit élete végéig megillet a mindenkori tiszteletdíjnak megfelelő mértékű pénzbeli juttatás attól függetlenül, hogy mennyi ideig volt hivatalban. A volt köztársasági elnöknek személyes gépkocsi használat is jár, amelyhez az autót és a sofőrt a rendőrség biztosítja. Emellett Schmitt Pál a köztársasági elnök elnevezést is használhatja.

Pénzcentrum | 2012. április 1. 19:06

Milliókat tehetsz félre pár ezerből: így fogj hozzá - heti összefoglaló

Felmérések szerint nehéz helyzetben vannak a magyar családok - legalábbis megtakarítási szempontból. Évek óta nem tettünk félre olyan keveset, mint tavaly, az öngondoskodás és a gyerekek jövőjére való takarékoskodás egyre inkább háttérbe szorul. Sokak számára a kezdő lépések mennek a legnehezebben. A Pénzcentrum.hu ezen a héten az öngondoskodás fontosságára hívta fel a figyelmet (sorozatunk a következő napokban is folytatódik). Íme a 13. hét legérdekesebb cikkei. A teljes írás elolvasáshoz kattints a címekre!

Pénzcentrum | 2012. március 29. 15:02

Ennyi pénz jár Schmittnek, ha lemond

Ha lemondana Schmitt Pál, akkor élete végéig megilletné a mindenkori köztársasági elnöki tiszteletdíjnak megfelelő mértékű pénzbeli juttatás attól függetlenül, hogy mennyi ideig lesz hivatalban - így módosított a kormánypárti parlamenti többség a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló jogszabályt idén január elsejétől. A volt köztársasági elnököt személyes gépkocsi használat is megilleti, amelyhez az autót és a sofőrt a rendőrség biztosítja. Emellett Schmitt Pál a köztársasági elnök elnevezést is használhatja.

Pénzcentrum | 2011. július 11. 17:02

Ennyit kereshet Schmitt Pál

A köztisztviselői illetményalap 39-szeresének megfelelő összegű tiszteletdíjat kap Schmitt Pál - döntött tegnap az országgyűlés, amikor megszavazta a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényjavaslatot.