Ítélet a Stohl-ügyben: tízmilliókat bukhat a botrányhős

2011. június 21. 07:12

"Hiszik, vagy sem, nincs megtakarított pénzem, viszont nagyon-nagy összegeket adtam kölcsön, és remélhetőleg mindazok, akiknek adtam, most be fogják látni, hogy ideje ezt mind visszaadni" - nyilatkozta a napokban az InfoRádiónak Stohl András, akinek büntetőperében várhatóan ma hirdet jogerős ítéletet a bíróság. Az ismert színész-műsorvezető anyagilag is sokat veszíthet azzal, ha börtönbe kell vonulnia.

"Hiszik, vagy sem, nincs megtakarított pénzem, viszont nagyon-nagy összegeket adtam kölcsön, és remélhetőleg mindazok, akiknek adtam, most be fogják látni, hogy ideje ezt mind visszaadni" - nyilatkozta a napokban az InfoRádiónak Stohl András. Az ismert színész-műsorvezető büntetőperében ma délelőtt várható jogerős ítélet. Emlékezetes: Stohl tavaly májusban ittas állapotban okozott súlyos közúti balesetet, emiatt a bíróság első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

"Egy ápolónő pedig elküldte nekem egyhavi fizetését levélben - egy ember, aki nyilvánvalóan nem százezreket keres, képes megvonni magától és a családjától ezt a pénzt. Szóval, azért jó érzés, hogy az emberekben még van szeretet." - tette hozzá az interjúban Stohl András.

Nehéz anyagi helyzetben

A hírek szerint Stohlnak a karambol után sem kellett nélkülöznie. Úgy tudni, az RTL Klubtól annak ellenére megkapta a fizetése egy részét, hogy hónapokig nem vezetett műsort, majd a ValóVilág negyedik szériájában képernyőre is került.

A televízióban április 12-én lehetett utoljára látni, mert ügyvédje tanácsára úgy döntött, hogy az őszi másodfokú ítélet kihirdetéséig nem vállal tévés munkát. A baleset következményeként több millió forintot fizetett a sértetteknek. Mindezek mellett családfenntartóként saját három lányáról gondoskodik és özvegy nővére négy gyermekét is támogatja. Emellett idős édesanyja megélhetéséhez is havonta hozzájárul egy nagyobb összeggel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hónapokkal ezelőtt, a tárgyalás kezdetekor a bíró egyebek mellet megkérdezte a színésztől, hogy mennyi a havi keresete, amire Stohl úgy válaszolt: "másfél millió forint". Így ha a színész valóban az első fokon megítélt két év négy hónapot tölt börtönben, 42 millió forinttól biztosan elesik. Kérdés, hogy a fent említett összegbe beleszámítanak-e szinkronszínészi munkái, illetve színházi szerepei (előfordult, hogy egyszerre tíz darabban is játszott), melyek akár 30-40 ezer forintot is hozhatnak előadásonként.

Habár Stohl saját bevallása szerint nehéz anyagi helyzetben van, úgy tűnik, keresi a kiutat. A színész a börtön árnyékában úgy határozott, önéletrajzi könyvet dob piacra: egyes becslések szerint ezzel akár 10 millió forintot is kereshet, hiszen a sztárok életrajzi kötetei a legolvasottabbak közé tartoznak Magyarországon. Ha a kötet a következő hetekben megjelenik, a nyári könyvpiac egyik bestsellere lehet.

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?