11 °C Budapest

Könnyebb lesz kirúgni a munkavállalókat

2011. április 21. 18:42

Bővítené a kormány azoknak az indokoknak a körét, amelyekre hivatkozva ki lehetne rúgni a munkavállalókat. Felülvizsgálnák a bérpótlék, a végkielégítés, illetve a felmondási idő csökkentésének a lehetőségét is.

A kormány célja, hogy a mikro- és kisvállalkozások a lehető legkönnyebb módon vehessék fel, és bocsáthassák el a munkavállalókat. A felmondási indokok alátámasztása a vállalkozásoktól komoly és mindkét félre nézve méltánytalan erőfeszítéseket igényel, amelynek társadalmi hasznossága kétséges - áll a Széll Kálmán Terv Bürokrácia-csökkentő programjában. A jövőben nem kellene a munkáltatóknak negatív értékítéletet tartalmazó nyilatkozatot kiállítaniuk a munkavállalóról és a saját vállalkozásuk gazdasági eredménytelenségéről sem ahhoz, hogy el tudják bocsátani a dolgozóikat - olvasható ki a dokumentumból. Egyelőre ugyanilyen ködös elképzelés az is, hogy a munkáltatókat ésszerűtlen esetekben mentesítenék a kárfelelősség vállalása alól.

A munkáltatók irritációját csökkentő lépésnek állítja be a kormány, hogy a munkaidőkeretről is szabadabban lehetne a jövőben rendelkezni. A munkaidő-beosztás szabályai jelenleg igen bonyolultak, főként egy hektikus munkavégzést igénylő kisvállalkozásnál. A foglalkoztatást jelentősen javítaná, ha a mikro- és kisvállalkozásoknál a munkavállalót csak a heti 48/60 órás, napi 12 órás munkaidőkeret kötné, amelynek felhasználásáról a két fél szabadon egyezne meg éves munkaidő keretet figyelembe véve. Az intézkedés feleslegessé teszi a rendkívüli munkavégzés elrendelését, és rugalmassá teszi a pihenőidő kiadását, csökkentve az adminisztrációs kötelezettség irritációs hatását.

Felülvizsgálná a kormány az éjszakai és hétvégi bérpótlékot, a végkielégítések és a felmondási idő csökkentésének lehetőségeit is. A folyamatos üzemű vállalkozásoknál az 5,5 munkanapos munkahét bevezetését is lehetővé tennék.

Számos munkakör esetében eltörölné a kormány a felesleges képesítési követelményeket, amitől 100 ezer új munkahely létrejöttét várja. Az intézkedés lehetőséget biztosít a szakképzetlen munkavállalóknak. A vállalkozók olcsóbban tudnák betölteni a munkakört, mert a garantált bérminimumot csak a szakképzettséggel rendelkezőknek kell megfizetni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szükséges jogszabály-módosításokat június 30-ig készíti el a kormány.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?