25 °C Budapest

Hitel helyett megtakarítás - új irány a bankoknál

2011. január 7. 09:17

A magyarországi pénzintézetek idén elsődlegesen a pénzforgalmi szolgáltatásaik kínálatával kívánják bővíteni ügyfeleik számát. A bankok termékfejlesztési célkitűzéseiben a súlypont úgy tűnik, hogy a hitelekről az ügyfeleknek nagyobb kényelmet vagy kedvezményeket nyújtó számlák és különböző befekteési lehetőségek irányába tevődik át - olvasható a Világgazdaság cikkében.

Az OTP Bank a lakáshitelezés jelentőségében bízik, ám más szolgáltatásainak igénybevételére szeretné csábítani azokat akiknek a banknál vannak tartozásai. A hitelintézet által kínált program keretében, az összes feltétel teljesülése esetén, egy ötmillió forint összegű, húszéves futamidejű lakáshitelnél akár 185 ezer forintot is megspórolható akár már 5 év alatt.

A Budapest Bank egyenlítő hitelétől reméli új ügyfelek meghódítását. Ennek keretében bármekkora összeget is helyez el az ügyfél a bankszámláján, az azonnal csökkenti a jelzáloghitelével kapcsolatban felmerülő kamatot.

Az FHB Banknál arra számítanak, hogy Családi Kedvezményprogramjuk lehet az idei év slágerterméke. A programban résztvevő családoknak csak a mindenkor érvényes számlavezetési díj felét kell megtéríteniük, ingyenes a családtagok közötti átvezetés, kéthavi átutalás szintén díjmentes és a továbbiakat is kedvezményesen nyújtja a pénzintézet.

Az MKB Bank is elsősorban befektetési szolgáltatásaitól várja ügyfelei számának gyarapodását. Véleményük szerint az idei év sikertermékei az ügyfelek egyéni elképzeléseire és lehetőségeire külön kialakított különböző megtakarítási portfóliók lehetnek.

A Citibank a nulla forintos számlacsomagjához és több megtakarításához kapcsolódó szolgáltatásához fűz nagy reményeket az idei év során.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az AXA Biztosító a kis egységekből építkező és folyamatosan tovább kombinálható életbiztosítását reméli idei slágertermékének.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 09:01
Az egyiket Szénási Sándor, a másikat Rózsa Péter vezeti.
Holdblog  |  2022. május 15. 07:01
Nézték már, hogy mennyire hasonlít a részvénypiacok viselkedése az elmúlt tíz évben a II. világhábor...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30