Legendás magyar tévést igazolt az AXA

2010. december 8. 13:32

Az AXA csoport Magyarország tagvállalatai és az ügyfelek között esetlegesen felmerülő fogyasztói jogi viták gyors és mindkét fél megelégedésével záruló rendezése érdekében az AXA létrehozta a mediátori intézményt. A mediátor elősegíti, hogy az ügyfelek pontosan értsék a lehetséges vitás ügyek szereplőinek jogait és kötelezettségeit és megkönnyíti a köztük folyó párbeszédet - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az AXA Csoport

A csoport mediátori feladatait december 1-jétől Endrei Judit, az ismert televíziós személyiség látja el.

Az ügyfelek minden olyan esetben igénybe vehetik a mediátor segítségét, amikor a csoport tagvállalatai által nyújtott szolgáltatásokkal vagy termékekkel kapcsolatban kifogásuk merül fel, és elégedetlenek az AXA által biztosított egyéb ügyintézés keretében hozott döntéssel.

A mediátor az ügyfél és az AXA közötti vitás kérdéseket elsősorban a rendelkezésére álló dokumentumok alapján vizsgálja meg, kerülve a felek szükségtelen személyes meghallgatását. Személyes meghallgatásra csak akkor kerül sor, ha az adott ügyben a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem köthető egyezség, vagy ha a meghallgatás nagyban segíti a döntés meghozatalát. Ha mindkét fél elfogadja a mediátor javaslatát, a vitás ügy egyezséggel lezárul.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi is az a mediáció?
A mediáció az Európai Unió számos országában jól bevált alternatív vitarendezési eszköz a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók közötti viták során. A mediáció javítja az "igazságszolgáltatáshoz" való hozzáférést, mert rendszerint olyan vitákat old meg, amelyeket a fogyasztók egyébként nem terjesztenének bíróság elé.

A mediáció növeli továbbá a pénzügyi szolgáltatások iránti bizalmat, mert a fogyasztók tudják, hogy van hová fordulniuk, ha érdekeik egy ügylet során sérelmet szenvednek és számíthatnak egy "harmadik fél" segítségétre, aki a feleket összehozva közreműködik a közös megegyezés kidolgozásában.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43