24 °C Budapest

Újra divat lesz a táskamagnó?

2011. január 8. 16:02

Egy amerikai formatervező patináns bőröndöket alakít át, a világon egyre népszerűbb mp3 lejátszók, az iPod-ok fogadására, hogy a hordozható lejátszókat csatlakoztatva az átalakított utazótáskákhoz nem mindennapi zenehallgatásban lehessen része a megjelenésre sokat adó vásárlóknak.

A világ legnépszerűbb MP3 lejátszójának számító iPod sikere már számos gyártót megihletett, így az elmúlt évek során rengeteg különböző dokkoló és iPod fogadására alkalmas egyéb berendezés került piacra. Most egy amerikai tervező, Dominic Odbert unikumnak számító módot talált a hordozható lejátszók közösségi felhasználására.

 

Forrás: theboomcase.wordpress.com


A Missouriból származó, 26 éves Dominic Odbert régiségkereskedésekből vásárol régen kidobott utazótáskákat, hogy azokból mp3 készülékek fogadására alkalmas lejátszókat készítsen. A 400 watt teljesítményre képes "táskamagnót" egyenként mintegy 475 fontért (155 ezer forint) árulja a készítő, így igencsak szép nyereségre tesz szert minden egyes elkészült darab esetében, még annak figyelembevételével is, hogy a fejlesztés és legyártás költségei a beszerelt technológia miatt valószínűleg nem két fillérből valósíthatóak meg.

A tervező elmondása szerint két napot vesz igénybe a táskák legyártása és további két napot a tesztelése, hogy minden egyes darab tökéletes hangszínben tudjon megszólalni. Ugyanis elmondása szerint mindegyik táska külön akusztikai sajátosságokkal rendelkezik, így ezt figyelembe kell venni a gyártás során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?