11 °C Budapest

Segélyszigor Sátoraljaújhelyen

2011. január 7. 15:02

A város polgármestere szerint nem várható megfelelő minőségű munka azoktól az emberektől, akik maguk körül sem tudnak elvárható rendet tartani, bár lenne rá idejük. Csak azok számíthatnak segélyre és kaphatnak munkát a várostól, akik rendben tartják környezetüket - írja az Index.hu.

Aki nem tartja rendben a környezetét, az sem munkát, sem segélyt nem kap az önkormányzattól Sátoraljaújhelyen. A testület a lehető legszigorúbb rendeletet hozta meg a közcélú munkához kapcsolódva a január elsején hatályba lépett új jogszabályok alapján - mondta Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere. A szabályozás vonatkozik lakásra, udvarra, valamint a lakókörnyezetre.


Szamosvölgyi Péter

A polgármester szerint nem várható megfelelő minőségű munka azoktól az emberektől, akik maguk körül sem tudnak elvárható rendet tartani, bár lenne rá idejük.

Azt, hogy valaki mennyire gondoskodik a saját életteréről, a helyi közterület felügyelők, valamint az önkormányzat szociális osztályának munkatársai ellenőrzik, ha kell, többször is. A rendeletet már kifüggesztették, így az életbe is lépett.

Nem vonja vissza a lakcímbejegyzésre vonatkozó szabályozást sem - bár a közigazgatási hivatal a néhány éve meghozott rendelet újragondolására kérte az újhelyi önkormányzatot. Eszerint csak akkor jelentkezhet be valaki egy sátoraljaújhelyi lakóingatlanba, ha ott az egy főre eső terület legalább 10 négyzetméter.

A sátoraljaújhelyi Városháza


Egy 30 négyzetméter alapterületű lakásban így csak hárman élhetnek életvitel szerűen. A polgármester a döntést elsősorban közegészségügyi szempontokkal indokolta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A túlzsúfoltság melegágya lehet a fertőzések, járványok kialakulásának, elterjedésének és a gyerekek fejlődése szempontjából sem egészséges, ha generációk élnek együtt egyetlen légtérben - mondta a polgármester.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?