A K&H után az Erste is létszámleépítést tervez

Pénzcentrum
2010. november 10. 08:32

A K&H Bank után az Erste is létszámcsökkentést tervez. A pénzintézet az alkalmazottainak kilenc százalékától (250 főtől) válna meg az év hátralévő részében. A leépítés a bankadóra, a gazdasági válság következményeire és a hitelezési piac megtorpanására vezethető vissza - írja a Napi Gazdaság.

Az Erste a költségek csökkentésével és a szigorú költséggazdálkodás megvalósításával kívánja megteremteni a hosszú távú működés feltételeit a jelenlegi üzleti és gazdaságpolitikai környezetben.

Egészen eddig sikerült a társaságnak elkerülnie a szektort sújtó kellemetlen válságkezelési gyakorlatot (a létszámleépítést), viszont a bankadó akkor terhet jelent, hogy már veszélyezteti a bank stabilitását. 

Másik nagy pénzintézet, a K&H is az elmúlt hónapokban már komoly költségracionalizálást hajtott végre - az első féléves gyorsjelentés szerint a működési költségek 6 százalékkal csökkentek -, ám maga a bank eddig elkerülte a csoportos létszámleépítést. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új információk szerint a bank legjelentősebben a fővárosban és Pest megyében szűkítené a dolgozói létszámot, miközben a leépítésben nem érintett dolgozóknak bérük versenyképességének további biztosítása érdekében a korábban megszokott bérfejlesztést szeretnék biztosítani.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?