28 °C Budapest

Síron túli milliárdok - itt a könnyfakasztó lista!

2010. november 1. 07:02

Michael Jackson a legjobban kereső halott híresség. Idei bevételei elérték a 275 millió dollárt (55 milliárd forintot) - tette közzé a Forbes amerikai magazin. A lap listája szerint a tavaly elhunyt énekesnek az elmúlt egy évben több bevétele volt, mint a felsorolásban szereplő többi 12 elhunyt hírességnek együttvéve.

A pop királya egy évvel ezelőtt 90 millió dollárral (18 milliárd forinttal) még csak a harmadik helyet foglalta el a rangsorban. A kiugró eredményt a sztár zenéi, videói, valamint a vele kapcsolatos emléktárgyak iránt mutatkozó óriási érdeklődéssel magyarázzák.

A második helyen Elvis Presley áll évi 60 milliós (12 milliárd forintos) jövedelemmel, a harmadik pedig  J.R.R. Tolkien, A Gyűrűk Ura-trilógia szerzője lett 50 millió dollárral (10 milliárd forinttal).

Negyedik a listán Snoopy megalkotója, Charles Schulz 33 millióval (6,6 milliárd forinttal). John Lennon, egykori Beatles tag az ötödik 17 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) bevételével.

Forrás: Forbes.com, Pénzcentrum.hu

A tavalyi listán még a néhai divatcézár, Yves Saint Laurent állt az élen 350 millió dollárral, ami ingatlanjai eladásából folyt be. Az egykori divatguru idén már nem is került be a TOP10-be sem, ahogy Michael Crichton író és Andy Warhol képzőművész sem.

Először láthatjuk viszont az elitklubban - 8 millió dollárral (1,6 milliárd forinttal) - a néhai George Steinbrennert (9. helyezett), a Yankees volt baseball-játékosát és a svéd Stieg Larssont, a Millennium-trilógia szerzőjét, aki hatodikként iratkozott fel a listára 15 millió dollárral (3 milliárd forinttal).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A rangsor további hírességei: Dr. Seuss (Theodor Geisel) gyermekkönyvíró, Albert Einstein tudós, Richard Rodgers dalszerző, Jimi Hendrix zenész, Steve McQueen színész és Aaron Spelling televíziós producer.

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?