21 °C Budapest

Kis híján átverték a magyar tévést! Téged is lehúzhatnak

2010. október 22. 04:42

Kis híján átverték a Duna TV ismert műsorvezetőjét. Szebeni István telefonon kapta a jó hírt, amely szerint, mivel évek óta előfizető, ő az a szerencsés, aki hűsége miatt több mint másfél millió forinttal lett gazdagabb.

"Először azt hittem, hogy valaki szórakozik velem, és kandikamerás felvételt csinál. Szóltam is a vonal másik végén levő úriembernek erről, de ő állította, nem így van, és két nap múlva megkapom a pénzt, illetve egy bankkártyát" - mondta a Blikknek Szebeni István, akinek mindezért cserébe mindössze tízezer forint értékben feltöltőkártyát kellett volna vásárolnia, és az azon levő számokat visszaolvasnia a telefonálónak.


Fotó: dunatv.hu


A telefonáló azt állította, a műsorvezető két nap múlva már át is veheti a pénzt, egészen pontosan egymillió hétszázezer forintot, plusz azt a tízezret is, amit a kártyára költött. Szebeni azonban testvére segítségével gyorsan kinyomozta, hogy átverés az egész.

Ne add ki feltöltőkártya-kódodat!

Sajnálatos módon továbbra is nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal - pl. nyeremény ígéretével - megkeresik és érvényes feltöltőkártya-kód bediktálását kérik. A hivás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik - figyelmeztet a T-Mobile.

A szolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy érvényes feltöltőkártya-kódot soha, semmilyen okból másnak - főként ismeretleneknek - ne adjanak ki. Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsék fel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Magyarországon elszaporodott visszaéléstípus során az elkövetők a kódot kicsalva vagy különféle ígéretekkel az ügyfelet másik hívószám feltöltésére rábírva az érintetteknek kárt okoznak, az önként átadott információkkal visszaélnek. Ilyen esetekben az okozott kárért a mobilszolgáltatók felelősséget nem tudnak vállalni.

A mobilszolgáltatók javasolják: amennyiben bárki hasonló megkereséssel találkozik vagy az átadott feltöltőkártya kódjával mégis visszaéltek, mielőbb tegyen feljelent.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?