28 °C Budapest

Nem a nyugdíjasokat hívják vissza: mégis lesz 3500 új rendőr 2011 végéig

Pénzcentrum
2010. október 25. 09:47

A rendőrség és a belügyi tárca reményei szerint a jövő év végéig szolgálatba állhat az ígért 3500 új rendőr - írja Napi Gazdaság.

A Belügyminisztérium (BM) sajtóosztályának tájékoztatása szerint a gyorsaság ára, hogy az újoncok nem lesznek minden területen bevethetők, mivel a rendőr-szakközépiskola keresztféléves képzésében részt vevő hallgatók csak részképzettséget kapnak.

A kétéves képzésben résztvevő, valamint a most elsőéves, egy év elméleti és egy év gyakorlati képzésben részesülő állományi rendőr szakképzettséget szerez, és közrendvédelmi területen áll szolgálatba.

A jövő februártól induló képzésre felvételt nyerő és rész-szakképzettséget szerző állomány kísérőőri, objektumőri és csapatszolgálati feladatokat lát el. A képzés folytatásával lehetőségük lesz a rendőr szakképzettség megszerzésére.

A rész-szakképesítésre jelentkezőket a megyei rendőr-főkapitányságok veszik állományba, és iskolázzák be a felvételi eljárást követően. A felvételt nyertek az állományba kerülésüktől fizetést kapnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 3500 ígért állást kizárólag ebből a két forrásból igyekszik feltölteni a rendőrség, a nyugdíjas állomány szolgálatba való visszavétele a BM szerint ettől a programtól teljesen független. Ezen a területen a rendőrség meglehetősen halvány eredményeket tud csak felmutatni a nyugdíj melletti munkavégzés szabályainak szigorítása miatt.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?