18 °C Budapest

Nem a nyugdíjasokat hívják vissza: mégis lesz 3500 új rendőr 2011 végéig

Pénzcentrum
2010. október 25. 09:47

A rendőrség és a belügyi tárca reményei szerint a jövő év végéig szolgálatba állhat az ígért 3500 új rendőr - írja Napi Gazdaság.

A Belügyminisztérium (BM) sajtóosztályának tájékoztatása szerint a gyorsaság ára, hogy az újoncok nem lesznek minden területen bevethetők, mivel a rendőr-szakközépiskola keresztféléves képzésében részt vevő hallgatók csak részképzettséget kapnak.

A kétéves képzésben résztvevő, valamint a most elsőéves, egy év elméleti és egy év gyakorlati képzésben részesülő állományi rendőr szakképzettséget szerez, és közrendvédelmi területen áll szolgálatba.

A jövő februártól induló képzésre felvételt nyerő és rész-szakképzettséget szerző állomány kísérőőri, objektumőri és csapatszolgálati feladatokat lát el. A képzés folytatásával lehetőségük lesz a rendőr szakképzettség megszerzésére.

A rész-szakképesítésre jelentkezőket a megyei rendőr-főkapitányságok veszik állományba, és iskolázzák be a felvételi eljárást követően. A felvételt nyertek az állományba kerülésüktől fizetést kapnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 3500 ígért állást kizárólag ebből a két forrásból igyekszik feltölteni a rendőrség, a nyugdíjas állomány szolgálatba való visszavétele a BM szerint ettől a programtól teljesen független. Ezen a területen a rendőrség meglehetősen halvány eredményeket tud csak felmutatni a nyugdíj melletti munkavégzés szabályainak szigorítása miatt.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24