Trükköző álházasok, szigorúbb intézkedések

Pénzcentrum
2010. október 11. 08:32

Uniós nyomásra szigorúbban lépnek fel a magyar hatóságok az illegális migráció ellen - ha a parlament elfogadja az idegenrendészeti törvénycsomagot - írja a Népszabadság.

A törvénycsomag az illegális bevándorlás egyik sajátos formája, a kizárólag az unión belüli tartózkodási jog megszerzése érdekében létesített családi kapcsolatok elleni fellépést is szolgálja. E körbe tartozik például a látszatházasság, a névleges örökbefogadás vagy egy fiktív apasági nyilatkozat.

A tervezet szerint a magyar állampolgárok közösségen kívüli államokból származó családtagjainak el kell hagynia az országot, ha kiderül, hogy "a családi kapcsolat létesítése a tartózkodási jog megszerzése érdekében történt". Annak is távoznia kell, aki úgy jutott tartózkodási engedélyhez, hogy a hatóságokkal hamis adatokat közölt, és ezt jogerős bírósági ítélet mondja ki.

A lap szerint a visszaélések másik gyakori módszere, hogy a hazai felsőoktatási intézmények - esetenként kifejezetten a bevétel növelése érdekében - számos külföldi diákot vesznek fel, ám a hallgatók egy része nem tanulni jön, hanem kizárólag az unión belül szabad mozgást biztosító magyar tartózkodási engedélyt akarja megszerezni. Ezt a gyakorlatot is felszámolná a törvényjavaslat.

Rosszabbul járnának azok a külföldiek is, akik vétenek a hazai törvények ellen. A kiutasítás ugyanis a harmadik országok állampolgárai esetében azt jelenti, hogy a közösség egyetlen tagállamába sem léphetnek majd be. A beutazási tilalom elrendeléséhez pedig annyi is elég lehet, hogy valaki nem fizet ki egy helyszíni bírságot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?