27 °C Budapest

Hol éri meg, és hol nem családot alapítani?

Pénzcentrum
2010. március 12. 15:02

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság neve szerepel annak a listának a végén, amely a gyermeknevelési szempontok szerint rangsorol a világ legfejlettebb országai közül hatot.

A világ másik felén sokkal jobb körülmények között lehet családot alapítani - írja a Daily Mail arra a kutatásra hivatkozva, amely Ausztráliát hozta ki a gyermeknevelés szempontjából a legoptimálisabb helynek a világon.

A kutatásban hat igen fejlett gazdasággal bíró területet hasonlítottak össze, és legjobbtól a legrosszabbig haladva a következő sorrend alakult ki: Ausztrália Szingapúr, Hongkong, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Államok és végül az Egyesült Királyság.

A felmérés szerint az Ausztráliába bevándorolt családok gyerekeinek 78%-a több időt tölt a szabadban, és egészségesebben étkezik új otthonában. Ehhez képest a Nagy-Britanniába bevándorló családok csemetéinél a gyakoribb jelenség, hogy a szigetországban eltunyulnak.

Az Egyesült Királyságba bevándorolt szülők harmada számolt be arról, hogy a gyerekek több TV-t néznek, mint korábbi otthonukban, további 27% pedig arról beszélt, hogy a gyerek több időt fordít videójátékozásra. A bevándoroltak 45%-a nyilatkozott a családi élete minőségi romlásáról, míg csupán a csoport 16%-a vett észre javulást a családon belüli kapcsolatokban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tanulmány általánosságban megállapítja, hogy a vizsgált országok közül a briteknél a legnehézkesebb letelepedés is. Az iskolaválasztás és a gyermekgondozás megszervezése sok gondot okozhat a frissen bevándorolt szülőknek. Egyedüli jó pontként a kutatás azt emelte ki Nagy-Britannia mellett, hogy a világon talán ebben az országban megy a legkönnyebben a kulturális integráció.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?