31 °C Budapest

Hol éri meg, és hol nem családot alapítani?

Pénzcentrum
2010. március 12. 15:02

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság neve szerepel annak a listának a végén, amely a gyermeknevelési szempontok szerint rangsorol a világ legfejlettebb országai közül hatot.

A világ másik felén sokkal jobb körülmények között lehet családot alapítani - írja a Daily Mail arra a kutatásra hivatkozva, amely Ausztráliát hozta ki a gyermeknevelés szempontjából a legoptimálisabb helynek a világon.

A kutatásban hat igen fejlett gazdasággal bíró területet hasonlítottak össze, és legjobbtól a legrosszabbig haladva a következő sorrend alakult ki: Ausztrália Szingapúr, Hongkong, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Államok és végül az Egyesült Királyság.

A felmérés szerint az Ausztráliába bevándorolt családok gyerekeinek 78%-a több időt tölt a szabadban, és egészségesebben étkezik új otthonában. Ehhez képest a Nagy-Britanniába bevándorló családok csemetéinél a gyakoribb jelenség, hogy a szigetországban eltunyulnak.

Az Egyesült Királyságba bevándorolt szülők harmada számolt be arról, hogy a gyerekek több TV-t néznek, mint korábbi otthonukban, további 27% pedig arról beszélt, hogy a gyerek több időt fordít videójátékozásra. A bevándoroltak 45%-a nyilatkozott a családi élete minőségi romlásáról, míg csupán a csoport 16%-a vett észre javulást a családon belüli kapcsolatokban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tanulmány általánosságban megállapítja, hogy a vizsgált országok közül a briteknél a legnehézkesebb letelepedés is. Az iskolaválasztás és a gyermekgondozás megszervezése sok gondot okozhat a frissen bevándorolt szülőknek. Egyedüli jó pontként a kutatás azt emelte ki Nagy-Britannia mellett, hogy a világon talán ebben az országban megy a legkönnyebben a kulturális integráció.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?