24 °C Budapest

Címke: illegális bevándorlás (15 cikk)

Pénzcentrum | 2011. november 18. 18:02

Az unióba szeretnél költözni? Itt vannak a jó tanácsok

Hol igényelhető német munkavállalási engedély? A kizsákmányolt munkavállalók kihez fordulhatnak segítségért? Egyebek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ az új uniós migrációs portálon.

Pénzcentrum | 2010. október 11. 08:32

Trükköző álházasok, szigorúbb intézkedések

Uniós nyomásra szigorúbban lépnek fel a magyar hatóságok az illegális migráció ellen - ha a parlament elfogadja az idegenrendészeti törvénycsomagot.

Pénzcentrum | 2010. június 14. 16:02

Hihetetlen pénzeket mozgatnak meg a hamis termékek

A világ hét legjövedelmezőbb illegális iparága közé sorolja a hamisítást nemrég megjelent, a témával foglalkozó cikkében a Forbes. A becslések szerint a teljes nemzetközi kereskedelmi forgalom 5-7 százalékát kitevő hamisítványok között mindent megtalálni. Ruházati cikkek, gyógyszerek, elektronikai termékek, bármi lehet hamis.

Pénzcentrum | 2010. február 25. 15:03

Megerősítené határait az EU!

Az Európai Bizottság javaslatot tett az EU határigazgatási ügynöksége, a Frontex megerősítésére, nem csak jogi oldalról, de a kapacitások terén is. Akár közös határmenti járőrözést is folytathatna az ügynökség.

Világgazdaság | 2010. január 21. 08:47

20 év alatt 375 ezerrel csökken Magyarország lakossága

Az Eurostat szakemberei szerint az uniós tagállamokban a következő húsz évben 5,5 millió fővel apadhat a népesség, miközben 30 millió bevándorló érkezik a térségbe. A 27 ország összesített lakossága ennek következtében 2030-ra 520 millió főre emelkedhet.

Pénzcentrum | 2009. november 12. 15:32

Most menj Angliába, ha ott akarsz dolgozni

Hamarosan szűkülhet azoknak az állásoknak a köre, amit külföldiek betölthetnek az Egyesült Királyságban, Gordon Brown ugyanis ígéretet tett, hogy szigorítani fog az ország bevándorlási törvényein.

Pénzcentrum | 2009. július 1. 16:58

Bilincs kattant a plébános kezén: súlyos vádak

Kedden letartóztatott a rendőrség egy anglikán lelkészt, akit azzal vádolnak, hogy illegális esküvőket szervezett, illegális bevándorlóknak. A plébános ipari méretekben űzte a tevékenységet

Pénzcentrum | 2008. december 30. 13:00

Exodus: elárasztják az uniót az afrikai menekültek

Az ENSZ statisztikái szerint ugrásszerűen megemelkedett az Afrikából a Földközi-tengeren áthajózva érkező menekültek száma. Ezek az emberek az életüket kockáztatva már a téli hónapokban is egyre gyakrabban vágnak bele a veszélyes utazásba.

Pénzcentrum | 2008. július 9. 09:45

Egységesítenék az unió bevándorlási politikáját

A fokozódó társadalmi és politikai nyomás következtében az Európai Bizottság közös bevándorlási és menekültügyi eljárásrend kialakításán dolgozik. Az illegális bevándorlókra vonatkozó irányelv előrehaladottabb állapotban van, akár két év múlva életbe is léphet.

Pénzcentrum | 2008. május 15. 08:20

Újra ellenőrizhetik az olaszok a schengeni határokat!

Silvo Berlusconi új kormánya máris elkezdte intézkedéseit, az illegális bevándorlás megfékezése céljából újra ellenőrizhetik az olasz-szlovén határokat, ahol a schengeni övetehez való csatlakozáskor lebontották a sorompókat.

Pénzcentrum | 2008. március 18. 13:00

Szlovákiába menekülnek az emberek?

Miközben Magyarországon egyre kevesebb külföldi akar munkát vállalni - legalábbis a legális foglalkoztatást tekintve -, Szlovákiában egyre csak emelkedik az illegális bevándorlók száma.

Pénzcentrum | 2008. március 4. 05:55

Katasztrofális az oktatás: csoda, ha nem kapunk munkát sem?

Az elmúlt években egyre emelkedik az illegális foglalkoztatásra irányuló ellenőrzések száma. Ezt a célt szolgálta többek között a tavaly év végén lefolytatott Csillagszóró hadművelet több hatóság együttműködésével és emiatt indulnak a fokozott ellenőrzések az OEP jelentései szerint a járuléktartozással rendelkezők után. A foglalkoztatás részben a már jó ideje tartó ellenőrzéseknek köszönhetően emelkedett 2006-ban, és 2007-ben is egyre kevesebben dolgoztak feketén a felmérések szerint, de úgy túűnik, ez még mindig nem elég...

Pénzcentrum | 2007. május 2. 16:00

Jogosítvány nélkül is köthetsz autóbiztosítást?

Az Egyesült Államokban mindig aktuális problémát képez az illegális bevándorlók helyzete. Az illegális bevándorlás elleni harc jegyében egyre több állam vezette be azt a szabályozást, hogy a törvénytelenül betelepültek jogosítványát nem újították meg, emiatt pedig az autóbiztosításuk automatikusan megszűnt. Azonban számos tengerentúli biztosító kezdi felfedezni az illegális bevándorlók piacán rejlő lehetőséget.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 12. 11:00

Külföldi munkavállalók: kiknek lesz hely jövőre?

Magyarország várhatóan fokozatosan, a valós munkaerőigényekhez igazodva nyitja meg munkaerő-piacát a román és a bolgár munkavállalók előtt a két ország uniós csatlakozását követően, a tervek szerint 2007. január 1-jétől.