Így lehetne kevesebb munkanélküli Magyarországon

2010. szeptember 29. 16:47

Az atipikus foglalkoztatási formák, mint a munkaerő-kölcsönzés és az alkalmi munkavállalás hatékony megoldást jelenthetnek az alacsony foglalkoztatással szemben - véli a Személyzeti Szolgáltatók Magyarországi Szövetsége.

Magyarországon Európai Uniós összehasonlításban a második legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta (55,5% - 3,8 millió fő), mely 10%-kal marad el az Uniós átlagtól. Ez azt jelenti, hogy a munkaképes népesség közel 40%-a inaktív. A foglalkoztatási arány növelése nehéz, azonban nem lehetetlen, ennek javítására hatékony módszert jelentenek az atipikus foglalkoztatási formák.

Míg az atipikus munkavégzési formák Európában már elfogadottak, Magyarországon a vállalatok most kezdik felismerni a bennük rejlő lehetőségeket. Az atipikus munkavégzés legjellemzőbb formái: a munkaerő-kölcsönzés, az alkalmi munkavállalás ("egyszerűsített foglalkoztatás"), a részmunkaidős foglalkoztatás, a távmunka, és a job-sharing. Az érintett munkavállalók számát tekintve az egyik "legerősebb" atipikus foglalkoztatási mód a munkaerő-kölcsönzés.

A költségek csökkentése, a versenyképesség és a rugalmasság megtartása érdekében egyre több munkaadó keres a hagyományos foglalkoztatási formáktól eltérő, kedvezőbb megoldásokat. Felismerték, hogy a mostani gazdasági helyzetben - amikor még nem lehet tudni, hogy valóban vége van-e a válságnak - vagy csak átmeneti fellendülésről van szó - a kölcsönzött munkavállalók alkalmazása kevésbé kockázatos és rugalmasabb megoldás, mint a belső munkaerő-állomány bővítése. Ezen felül kölcsönzés esetén nem romlik a sok vállalat számára fontos munkavállalói létszám / árbevétel arány.

Ez a fajta alkalmazási mód Magyarországon még kevésbé terjedt el, bár a jogi keretek - csakúgy, mint Európa más országaiban és világszerte - adottak. Mindezen rendelkezések minőségi és jogbiztos keretet nyújtanak a magán munkaközvetítő ügynökségek szolgáltatásait igénybe vevő munkavállalóknak és vállalkozásoknak egyaránt.

Ezek az ügynökségek olyan munkalehetőségeket teremtenek, amelyek egyébként nem léteznének, ezek az időszaki megoldások nem helyettesítik az állandó munkahelyeket, hanem új munkahelyeket teremtenek, amelyeket például túlórákkal, vagy más módon oldottak volna meg a cégek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az ilyen ügynökségek segítenek a tartós munkanélkülieknek visszakerülni a munkaerő-piacra. A rugalmas munkafeltételek biztosításával több munkavállaló igényeit ki tudják elégíteni, legyen szó munka-magánélet arányról vagy többlet keresetről. Ezen a területen a mobilitást több szempontból is értelmezhetjük: a munkanélküliségből a munkaviszony felé, egyik munkahelyről a másikra vagy akár földrajzi értelemben is beszélhetünk a munkaerő mozgásáról.

A rugalmas megoldások segíthetnek a vállalatoknak állni a versenyt, illetve a törvényesség felé terelni a foglalkoztatást, szabályozásuk azonban jelenleg még több területen módosításra szorul.

A fentieket támogatásáért, az ágazat összefogásáért működik a Személyzeti Szolgáltatók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ). A szervezet a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta: közös célunk a Munkáltatók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ), hogy a munkaerő-kölcsönzés hazánkban is betölthesse igazi munkahelyteremtő funkcióját és a lehető leghatékonyabban támogassa a foglalkoztatottság bővülését.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?