19 °C Budapest

Így lehetne kevesebb munkanélküli Magyarországon

2010. szeptember 29. 16:47

Az atipikus foglalkoztatási formák, mint a munkaerő-kölcsönzés és az alkalmi munkavállalás hatékony megoldást jelenthetnek az alacsony foglalkoztatással szemben - véli a Személyzeti Szolgáltatók Magyarországi Szövetsége.

Magyarországon Európai Uniós összehasonlításban a második legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta (55,5% - 3,8 millió fő), mely 10%-kal marad el az Uniós átlagtól. Ez azt jelenti, hogy a munkaképes népesség közel 40%-a inaktív. A foglalkoztatási arány növelése nehéz, azonban nem lehetetlen, ennek javítására hatékony módszert jelentenek az atipikus foglalkoztatási formák.

Míg az atipikus munkavégzési formák Európában már elfogadottak, Magyarországon a vállalatok most kezdik felismerni a bennük rejlő lehetőségeket. Az atipikus munkavégzés legjellemzőbb formái: a munkaerő-kölcsönzés, az alkalmi munkavállalás ("egyszerűsített foglalkoztatás"), a részmunkaidős foglalkoztatás, a távmunka, és a job-sharing. Az érintett munkavállalók számát tekintve az egyik "legerősebb" atipikus foglalkoztatási mód a munkaerő-kölcsönzés.

A költségek csökkentése, a versenyképesség és a rugalmasság megtartása érdekében egyre több munkaadó keres a hagyományos foglalkoztatási formáktól eltérő, kedvezőbb megoldásokat. Felismerték, hogy a mostani gazdasági helyzetben - amikor még nem lehet tudni, hogy valóban vége van-e a válságnak - vagy csak átmeneti fellendülésről van szó - a kölcsönzött munkavállalók alkalmazása kevésbé kockázatos és rugalmasabb megoldás, mint a belső munkaerő-állomány bővítése. Ezen felül kölcsönzés esetén nem romlik a sok vállalat számára fontos munkavállalói létszám / árbevétel arány.

Ez a fajta alkalmazási mód Magyarországon még kevésbé terjedt el, bár a jogi keretek - csakúgy, mint Európa más országaiban és világszerte - adottak. Mindezen rendelkezések minőségi és jogbiztos keretet nyújtanak a magán munkaközvetítő ügynökségek szolgáltatásait igénybe vevő munkavállalóknak és vállalkozásoknak egyaránt.

Ezek az ügynökségek olyan munkalehetőségeket teremtenek, amelyek egyébként nem léteznének, ezek az időszaki megoldások nem helyettesítik az állandó munkahelyeket, hanem új munkahelyeket teremtenek, amelyeket például túlórákkal, vagy más módon oldottak volna meg a cégek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ilyen ügynökségek segítenek a tartós munkanélkülieknek visszakerülni a munkaerő-piacra. A rugalmas munkafeltételek biztosításával több munkavállaló igényeit ki tudják elégíteni, legyen szó munka-magánélet arányról vagy többlet keresetről. Ezen a területen a mobilitást több szempontból is értelmezhetjük: a munkanélküliségből a munkaviszony felé, egyik munkahelyről a másikra vagy akár földrajzi értelemben is beszélhetünk a munkaerő mozgásáról.

A rugalmas megoldások segíthetnek a vállalatoknak állni a versenyt, illetve a törvényesség felé terelni a foglalkoztatást, szabályozásuk azonban jelenleg még több területen módosításra szorul.

A fentieket támogatásáért, az ágazat összefogásáért működik a Személyzeti Szolgáltatók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ). A szervezet a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta: közös célunk a Munkáltatók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ), hogy a munkaerő-kölcsönzés hazánkban is betölthesse igazi munkahelyteremtő funkcióját és a lehető leghatékonyabban támogassa a foglalkoztatottság bővülését.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?