18 °C Budapest

Rabszolgasors 2010: megszökött a szabolcsi Isaura

2010. szeptember 24. 11:02

Egy 35 éves nő szerdai feljelentése nyomán személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanújával indított nyomozást a Nyírbátori Rendőrkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentőt három éve, egy másik középkorú asszonyt másfél hónapja gyakorlatilag rabszolgaként tartotta egy házaspár - írja a police.hu.

Dolgoztatták és lopni küldték őket

Nappal dolgoztatták, éjszakára pedig egy 2x2 méteres alapterületű, minden komfort nélküli melléképületbe zárták őket. Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket.

Minden pénzüket elszedték, állati sorban a nincstelenek

Segélyüket az utolsó forintig elszedték, irataikat pedig maguknál tartották. A sértettek eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de ahogyan egyikük kijelentette: "Olyanok vagyunk ott mint az állatok." A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna. Annyira megfélemlítették őket, hogy megszökni nem mertek. A fiatalabb asszonyt pár éve a gyanúsított férfi arra is rávetette, hogy eladja lakását. Úgy volt, hogy közösen vesznek majd új házat, de a pénzt magának tartotta meg a férfi.

Előzetesben a rabszolgatartók

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 42 éves férfit és 37 éves élettársát. A férfi ellen okirattal visszaélés és csalás bűntette miatt is nyomoznak. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg kábítószerrel visszaélés miatt folyik ellenük eljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Jogszabályi háttér

Személyi szabadság megsértése
Btk. 175. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el, (...).
(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén egy évtől öt évig, (...)terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt (...)
c) a sértett sanyargatásával, (...) követik el.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?