12 °C Budapest

Rabszolgasors 2010: megszökött a szabolcsi Isaura

2010. szeptember 24. 11:02

Egy 35 éves nő szerdai feljelentése nyomán személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanújával indított nyomozást a Nyírbátori Rendőrkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentőt három éve, egy másik középkorú asszonyt másfél hónapja gyakorlatilag rabszolgaként tartotta egy házaspár - írja a police.hu.

Dolgoztatták és lopni küldték őket

Nappal dolgoztatták, éjszakára pedig egy 2x2 méteres alapterületű, minden komfort nélküli melléképületbe zárták őket. Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket.

Minden pénzüket elszedték, állati sorban a nincstelenek

Segélyüket az utolsó forintig elszedték, irataikat pedig maguknál tartották. A sértettek eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de ahogyan egyikük kijelentette: "Olyanok vagyunk ott mint az állatok." A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna. Annyira megfélemlítették őket, hogy megszökni nem mertek. A fiatalabb asszonyt pár éve a gyanúsított férfi arra is rávetette, hogy eladja lakását. Úgy volt, hogy közösen vesznek majd új házat, de a pénzt magának tartotta meg a férfi.

Előzetesben a rabszolgatartók

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 42 éves férfit és 37 éves élettársát. A férfi ellen okirattal visszaélés és csalás bűntette miatt is nyomoznak. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg kábítószerrel visszaélés miatt folyik ellenük eljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Jogszabályi háttér

Személyi szabadság megsértése
Btk. 175. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el, (...).
(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén egy évtől öt évig, (...)terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt (...)
c) a sértett sanyargatásával, (...) követik el.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
EZT OLVASTAD MÁR?