Bicskanyitogató! Luxusélet munka helyett az adófizetők pénzéből

2010. augusztus 11. 05:22

300 ezer font, azaz 100 millió forint értékben kapott új lakást egy brit házaspár, akiknek 20 éve nincs munkájuk. A luxusingatlan mellett havi 3500 font (1,2 millió forint) családi pótlékot is kapnak.

A The Sun c. brit bulvárlap szerint Kevin és Sharron Bishop 9 gyermeket nevel, ezért havonta 3500 font (1,2 millió forint) juttatást kapnak (a brit átlagjövedelem dupláját kitevő összeg különféle segélyekből, lakhatási-és egyéb támogatásokból tevődik össze).

 

Fotó: The Sun


A szülők nem kevesebb, mint 20 éve munkanélküliek. A lapnak nyilatkozó ismerőseik szerint azonban elsősorban rajtuk múlott, hogy eddig nem találtak munkát. Mint egy korábbi szomszéd elmondta: a pár mindkét tagja teljesen egészséges és munkaképes (igaz, mindketten láncdohányosok), de egyáltalán nem akarnak dolgozni. Az adófizetők támogatásából ráadásul korántsem csak a gyerekekre költenek, hanem különféle luxuscikkeket vásárolnak. Állítólag kimondottan kedvelik például az egzotikus papagájokat...

Offshore-botrány: egy magyar híresség is érintett? Kattints!

Az igazi botrányt az okozta, hogy a népes család most új otthont kapott a délkelet angliai Yeovil városában, 300 ezer font, azaz mintegy 100 millió forint értékben. Két, egymás melletti ház lett az övék, így kényelmesen elfér mindegyik gyermek. Az új házba új bútorok is dukálnak, amiket állítólag szintén ingyen, juttatásként kapott a família.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Fotó: The Sun


Az új szomszédok nem csak a család különös anyagi helyzete miatt lázonganak, hanem azért is, mert a kilenc gyerek közül többen igazi bajkeverő hírében állnak: különféle rongálásokért és vandál cselekedetekért is felelősségre vonták már őket.

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22