Offshore-botrány: egy magyar híresség is érintett?

Pénzcentrum
2010. augusztus 9. 05:22

Egyre több károsult jelenti fel dr. D. Györgyöt és élettársát a Day-Guy Group (DGG) Inc. offshore cég, illetve a magyarországi kereskedelmi kirendeltsége nevében elkövetett vélt csalások miatt. Az ügyben megszólalt Zalatnay Sarolta is.

D. Györgyöt két éve jogerősen 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönre és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. 32 rendbeli csalás miatt. Ezeket a csalásokat korábbi cégei, az Ecolog és az Ely Kft. nevében követte el. A férfit nemrégiben három károsult is feljelentette, akiket állításuk szerint a DGG nevében hitegettek kedvező hitelekkel -tudta meg a Blikk. A lap szerint Zalatnay Sarolta is kellemetlen helyzetbe került a volt kém miatt.

"Engem konkrétan anyagilag nem károsított meg, tehát nem kért kölcsön tőlem pénzt - mondta Cini. - Ugyanakkor tény, hogy amikor nagyon nagy szükség lett volna rá, hogy a tévé tőkéhez jusson, ő ígéretet tett arra, hogy 10 millió forinttal beszáll. Hogy finoman fogalmazzak, ez nem volt több, mint füstbe ment terv" - mondta a lapnak Cini.

Magyar celebek az APEH szégyenlistáján! Milliókkal tartoznak - Kattints!

Zalatnay barátnőjét, Ildikót viszont megkárosította a férfi. Egészen pontosan 5 millió forintot csalt ki tőle még 1993-ban, amit a nő azóta sem kapott vissza.

Zalatnay Sarolta 2004-ben kapott három évet, mivel a bíróság szerint 1996-97-ben úgy vett fel társaival közösen több mint 100 millió forintot, hogy tudták: esélyük sincs az összegeket visszafizetni. A Blikk úgy tudja, hogy a Cini által most említett televízió az azóta már csődbe ment MSat volt. Valószínűsíthető, hogy amennyiben Cini megkapta volna azt a bizonyos 10 milliót, az MSat nem csődölt volna be, és kifizethette volna a produkciókért járó díjat.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?