32 °C Budapest

Botrány az OBI-nál is: kitiltották az összes boltból az egykori vezetőt

Pénzcentrum
2010. július 19. 15:02

A múlt héten kirobbant Tesco-botrány után újabb munkaügyi visszaélésről cikkez a magyar sajtó. Király Kálmán, a veszprémi OBI áruház vezetőjeként előbb szakszervezetet alapított, majd őt is kitiltották az összes OBI-ból és felmondtak neki - értesült a sonline.hu.

A Kereskedők Érdekvédelmi Szakszervezete a veszprémi OBI áruház vezetőjének elnökletével alakult, és fellépett a dolgozók érdekeinek védelmében.

"Új német vezetők vették át az irányítást a cég élén, és sorra hoztak számomra furcsa intézkedéseket" - nyilatkozta a lapnak Király Kálmán, aki jelen pillanatban csak volt áruházvezető, de az újonnan alakult szakszervezetnek ma is elnöke.

Csak egy-két példa: családtagot nem lehet felvenni, konkurens alkalmazottjával beszélnünk sem szabad. Volt ukáz, amit egy-két hét után visszavontak. Egyre többször hallottuk: a forgalomhoz kell igazítani a létszámot. "Ezt mi megírtuk a belső szakszervezeti újságunkban. Ezután postai úton értesítettek: rendkívüli felmondással élnek, s be sem tehetem a lábam onnantól kezdve egyetlen OBI-ba sem. Ez jogellenes. Ma már legalább az áruházakból nem vagyok kitiltva." -mondta a szakszervezeti vezető.

Király Kálmán elárulta: ha a Munkaügyi Bíróság neki ad igazat és visszahelyezi a munkakörébe, akkor vissza szándékozik térni a veszprémi OBI áruházba vezetőnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Illés Gyöngyi marketingigazgató a lapnak azt közölte: cége részéről senki sem kíván nyilatkozni erről a témáról.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?