22 °C Budapest

Érdekes levelet kap az egyik Tesco-vezető

2010. július 15. 15:02

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) levélben fordult a Tesco humánerőforrás-vezetőjéhez, hogy tájékoztatást kérjen a történtek előzményeiről, valamint azoknak a munkavállalók felé történő megnyugtató rendezéséről.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének közleménye szerint a tegnapi híradásokból értesültek arról, hogy felmerült annak a gyanúja, miszerint a munkavállalókat az áruházlánc 700 millió forinttal megkárosította oly módon, hogy egy új számítógépes rendszerre való áttérés következtében 2009. februártól nem kapták meg a rendkívüli munkavégzésük esetére járó bérpótlékot.

A szakszervezet levélben fordult a Tesco humánerőforrás-vezetőjéhez, hogy tájékoztatást kérjen a történtek előzményeiről, valamint azoknak a munkavállalók felé történő megnyugtató rendezéséről.

A Magyar Nemzet tegnap írt arról, hogy amennyiben a gyanú megalapozottnak bizonyul, úgy dolgozói béréből akár hétszázmillió forintot csalhatott el a Tesco Global Áruházak Zrt. A Pest Megyei Főügyészség hamarosan dönthet arról, hogy elrendeli-e a nyomozást az ügyben, amelyben eredetileg sikkasztás és adócsalás miatt tettek feljelentést A lap szerint az áruházláncnál a papír alapú munkaidő elszámolásról elektronikus módszerre álltak át, de abban kikapcsolták a rendkívüli munkavégzés bérszámfejtését. A rendkívüli munkavégzésért - ilyen például, ha hét napon belül áttervezik valakinek a rendes munkaidő-beosztását- a napi bér ötven, vagy száz százaléka járna. Amennyiben a gyanú beigazolódik, 2009. februárig visszamenőleg az "elcsalt" összeg elérheti a 700 millió forintot.

A Tesco közleményben reagált a cikkre, amely szerintük szándékosan rossz színben tünteti fel az áruházláncot, és számos valótlan állítást tartalmaz. Közlésük szerint a vállalat elektronikus munkaidő nyilvántartó rendszere követi az alkalmazottak munkavégzésének időpontját, míg egy másik elektronikus rendszer végzi a bérszámfejtést. Eddig egyetlen munkavállaló sem jelzett problémát, vagy intézett kérdést és egyetlen érdekképviseleti szerv sem kívánt az ügyben egyeztetni a vállalat vezetésével a fenti kérdésben. A Tesco jó híre védelmében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?