Érdekes levelet kap az egyik Tesco-vezető

2010. július 15. 15:02

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) levélben fordult a Tesco humánerőforrás-vezetőjéhez, hogy tájékoztatást kérjen a történtek előzményeiről, valamint azoknak a munkavállalók felé történő megnyugtató rendezéséről.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének közleménye szerint a tegnapi híradásokból értesültek arról, hogy felmerült annak a gyanúja, miszerint a munkavállalókat az áruházlánc 700 millió forinttal megkárosította oly módon, hogy egy új számítógépes rendszerre való áttérés következtében 2009. februártól nem kapták meg a rendkívüli munkavégzésük esetére járó bérpótlékot.

A szakszervezet levélben fordult a Tesco humánerőforrás-vezetőjéhez, hogy tájékoztatást kérjen a történtek előzményeiről, valamint azoknak a munkavállalók felé történő megnyugtató rendezéséről.

A Magyar Nemzet tegnap írt arról, hogy amennyiben a gyanú megalapozottnak bizonyul, úgy dolgozói béréből akár hétszázmillió forintot csalhatott el a Tesco Global Áruházak Zrt. A Pest Megyei Főügyészség hamarosan dönthet arról, hogy elrendeli-e a nyomozást az ügyben, amelyben eredetileg sikkasztás és adócsalás miatt tettek feljelentést A lap szerint az áruházláncnál a papír alapú munkaidő elszámolásról elektronikus módszerre álltak át, de abban kikapcsolták a rendkívüli munkavégzés bérszámfejtését. A rendkívüli munkavégzésért - ilyen például, ha hét napon belül áttervezik valakinek a rendes munkaidő-beosztását- a napi bér ötven, vagy száz százaléka járna. Amennyiben a gyanú beigazolódik, 2009. februárig visszamenőleg az "elcsalt" összeg elérheti a 700 millió forintot.

A Tesco közleményben reagált a cikkre, amely szerintük szándékosan rossz színben tünteti fel az áruházláncot, és számos valótlan állítást tartalmaz. Közlésük szerint a vállalat elektronikus munkaidő nyilvántartó rendszere követi az alkalmazottak munkavégzésének időpontját, míg egy másik elektronikus rendszer végzi a bérszámfejtést. Eddig egyetlen munkavállaló sem jelzett problémát, vagy intézett kérdést és egyetlen érdekképviseleti szerv sem kívánt az ügyben egyeztetni a vállalat vezetésével a fenti kérdésben. A Tesco jó híre védelmében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43