Magyarok rohama a szlovén pálinkafőzőkért

MTI
2010. július 12. 18:02

Túlnyomó többségében magyarok keresik és vásárolják a pálinkafőző berendezéseket a szlovéniai Lendván, ahol már a tervezett liberalizáció előtt is jelentős számban fordultak meg magyar vásárlók - mondta el az MTI-nek hétfőn egy agrárszaküzlet vezetője.

Szom János, a ma is nagyobb részt állami tulajdonban lévő Mercator kereskedelmi lánc szakboltjának vezetője arról számolt be, hogy május óta jelentősen megnőtt az érdeklődés a magyar vásárlók részéről. A pálinkafőző készülékek nagyobbik hányadát eddig is a határon túlra adták el, az üzletben eladott berendezések mintegy 90 százalékát, évente nagyjából 500 darabot vittek el a magyar vásárlók.

A vásárlási láz oka: Végre kiderült: ÍGY főzhetsz pálinkát!

Mások is adómentességet szeretnének: Lavinát indított el Orbán pálinkás bejelentése

Az utóbbi egy-két hónapban még inkább megélénkült az érdeklődés, az MTI tudósítójának ottjártakor például azt panaszolták, hogy szinte teljesen kifogytak a raktárkészletből, a napokban várják az újabb szállítmányt. A közeli Muraszombaton egy szlovén gyártó készíti a náluk árusított főzőberendezések többségét. A gyártó idei teljes kapacitásának már 80 százalékát ebben az egyetlen, lendvai üzletben adták el, és itt is kötötték le a következő időszakra.

A rozsdamentes acélból és rézből készült lepárlók a legkülönbözőbb méretekben kaphatók, a legkisebb 6 literestől egészen a 150 literes űrtartalmúig. A legolcsóbbak is több száz euróba kerülnek, míg az átlagméretű berendezések ára meghaladja az ezer eurót.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az üzlet dolgozói úgy tapasztalták: a nagyrészt magyarok lakta Muravidéken korábban sem igazán volt hagyománya az egyébként itt legálisan folytatható pálinkafőzésnek, az itteni dombok sokkal inkább bortermő vidéknek számítanak. Ez is oka lehet annak, hogy helyben alig van forgalma a pálinka készítéséhez szükséges készülékeknek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?