A Hegyalja maga a nyaralás: egyre közelebb a rakamazi fesztivál

2010. június 25. 18:02

Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja maga a nyaralás - ígérik az egyik legnagyobb vidéki fesztivál szervezői. Július 14-én indul a rakamazi koncertdömping.

Az esti koncerteken tiszteletüket teszik a legmenőbb külföldi előadók és velük együtt a hazai zenei élet színe-java. De szűk három hét múlva nem csak zenészek látogatnak el a Tisza-partra: utazókkal és gerillakertészekkel, költőkkel, környezetvédőkkel is találkozhat a közönség.

A Tokaj melletti rakamazi Tisza-parton megrendezésre kerülő Hegyalja csak egy ugrás: Budapesttől szűk három óra vonattal - és máris a nyár legizgalmasabb forgatagának közepébe csöppenhet a fesztiválozó, ahol a metált éppúgy megtalálható, mint a világzene.

Kombináltan olcsóbb a jegy

Július 11-ig kaphatóak kombinált bérletek a Hegyalja Fesztiválra és a Szegedi Ifjúsági Napokra: a kettős belépővel több ezer forintot spórolhatnak a fesztiválok szerelmesei.

 


Aki négynapos Hegyalja-bérletet (vagy kombinált belépőt) vesz, szállásáról is gondoskodik, hiszen a bérlet automatikusan sátorhelyet is biztosít a fesztivál területén. Aki a sátrazást kevésbé szívleli annak a tokaji és környékbeli szállásokat érdemes kipróbálnia - ki tudja, hátha így a helyi borokat is kedvezménnyel kóstolhatja majd, a pincékről érdemes a szállásadónál érdeklődni.

A Hegyalja Fesztivál jegyárait az alábbi lista mutatja:

Hegyalja bérlet elővételben (június 1-től július 11. 18 óráig) 4 napos 16.800 Ft

Hegyalja bérlet a helyszínen (július 13-tól) 4 napos 22.000 Ft

Hegyalja napijegy elővételes (április 1-től július 11. 18 óráig) 1 napos 5.990 Ft

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hegyalja napijegy a helyszínen (július 13-tól) 1 napos 7.500 Ft

Hegyalja + SZIN kombinált bérlet (március 16-tól július 11-ig) bérlet 26.900 Ft

RészletBérlet (április 2-től július 11. 18 óráig) bérlet 3x6.500 Ft

Már 2007-től lehetőség van utalványokkal Hegyalja Fesztivál bérletet vásárolni. Üdülési csekkel, Ticket Culture, Cheque Dejenuer, Sodexo Pass utalványokkal.

Tolcsván segítenek a Fesztiválozók

Az árvíz a Tokajhoz közeli Tolcsván is súlyos károkat okozott, ezért a Hegyalja szervezői idén a tolcsvaiaknak szerveznek gyűjtést a fesztiválon. A falut nem kevés fesztiválozó ismeri, hiszen közülük sokan szálltak már meg itt a júliusi tokaji zenei találkozó idején. Most segítségre szorul a falu. A védekezéshez a munkagépek rendelkezésre állnak, de a városban sokan élnek olyanok, akiknek nem volt biztosításuk: nekik pénzre lesz szükségük, hogy életük a régi kerékvágásba találjon vissza.

Ezért a Hegyalja Fesztivál négy napja alatt folyamatosan gyűjtik a pénzt a tolcsvaiak javára: a bejáratnál elhelyezett gyűjtődobozba várják a fesztiválozók adományait. Már az is sokat segít, ha minden fesztiválozó csak egy-egy sör árát ajánlja fel Tolcsva lakóinak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm