7 °C Budapest

Zsetonból mikrohitel - a pókeradóból finanszíroznák a magyar szegények bankját

Pénzcentrum
2009. május 6. 08:32

Már a parlament előtt van az a törvénymódosítás, mely a növekvő piaci igényeknek megfelelően januártól már nem csak a kaszinókban, hanem az erre szakosodott játéktermekben is lehetővé tenné a pókerversenyek megrendezését.

A kártyatermek "kifehérítésére" a növekvő piaci igények miatt van szükség, a jelenlegi pókerklubok illegálisan működnek. A szerencsejátékokat terhelő magas adók következtében az államnak is érdeke a növekvő pókerszenvedély kielégítése, a legális kártyatermek nyitásának támogatása.

A kártyatermek nyitása engedélyköteles tevékenység lenne, amennyiben adottak a személyi, tárgyi és biztonsági feltételek, úgy az engedélyt a szerencsejátékok felügyeletét is ellátó adóhivatal adná ki. A javaslat szerint egy kártyateremben 5-10 asztal lehet majd, asztalonként tíz játékhellyel.

A jelenleg működő pókerklubok a legalitás határán túl tevékenykednek. A törvényjavaslat egyik előkészítője szerint csak az a szerencsejáték űzhető legálisan, amelyről rendelkezik a törvény. A ma is működő pókerklubokról nem tesz említést a jogszabály, holott ezt a kártyajátékot nehéz nem szerencsejátékként kezelni.

A törvény szerint csak az élőjátékos pókerverseny és készpénzes pókerjáték űzhető, más kártyajátékra nem terjedhet ki az engedély. Cash game esetén egy személy legfeljebb 25 ezer forinttal szállhatna be, míg versenyszerű játék esetén a nevezési díj nem lehet magasabb 20 ezer forintnál. A törvény szerint a nyereményalap legalább 85 %-át kötelező nyereményre fordítani, míg a havi nyereményalap 5 %- a játékadó formájában az államhoz vándorol. A kártyaterem 200 méteres körzetében nem lehetne oktatási és egészségügyi intézmény.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az esélyek bankját finanszíroznák a kártyások

A szocialisták a pókerjátékok adójából finanszíroznák az "az esélyek bankját". Az egyik képviselő szerint 500 millió forintos alap jöhetne létre, amely azokat segítené hitellel, akiknek gondot jelent a közüzemi díjak befizetése, a gyerek taníttatása. Az alapból kis, a helyi közösségek által létrehozandó "bankok" igényelhetnének támogatást, majd ezek helyezhetnék ki a néhány tízezer forintos kölcsönöket.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem