13 °C Budapest

Zsetonból mikrohitel - a pókeradóból finanszíroznák a magyar szegények bankját

Pénzcentrum
2009. május 6. 08:32

Már a parlament előtt van az a törvénymódosítás, mely a növekvő piaci igényeknek megfelelően januártól már nem csak a kaszinókban, hanem az erre szakosodott játéktermekben is lehetővé tenné a pókerversenyek megrendezését.

A kártyatermek "kifehérítésére" a növekvő piaci igények miatt van szükség, a jelenlegi pókerklubok illegálisan működnek. A szerencsejátékokat terhelő magas adók következtében az államnak is érdeke a növekvő pókerszenvedély kielégítése, a legális kártyatermek nyitásának támogatása.

A kártyatermek nyitása engedélyköteles tevékenység lenne, amennyiben adottak a személyi, tárgyi és biztonsági feltételek, úgy az engedélyt a szerencsejátékok felügyeletét is ellátó adóhivatal adná ki. A javaslat szerint egy kártyateremben 5-10 asztal lehet majd, asztalonként tíz játékhellyel.

A jelenleg működő pókerklubok a legalitás határán túl tevékenykednek. A törvényjavaslat egyik előkészítője szerint csak az a szerencsejáték űzhető legálisan, amelyről rendelkezik a törvény. A ma is működő pókerklubokról nem tesz említést a jogszabály, holott ezt a kártyajátékot nehéz nem szerencsejátékként kezelni.

A törvény szerint csak az élőjátékos pókerverseny és készpénzes pókerjáték űzhető, más kártyajátékra nem terjedhet ki az engedély. Cash game esetén egy személy legfeljebb 25 ezer forinttal szállhatna be, míg versenyszerű játék esetén a nevezési díj nem lehet magasabb 20 ezer forintnál. A törvény szerint a nyereményalap legalább 85 %-át kötelező nyereményre fordítani, míg a havi nyereményalap 5 %- a játékadó formájában az államhoz vándorol. A kártyaterem 200 méteres körzetében nem lehetne oktatási és egészségügyi intézmény.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az esélyek bankját finanszíroznák a kártyások

A szocialisták a pókerjátékok adójából finanszíroznák az "az esélyek bankját". Az egyik képviselő szerint 500 millió forintos alap jöhetne létre, amely azokat segítené hitellel, akiknek gondot jelent a közüzemi díjak befizetése, a gyerek taníttatása. Az alapból kis, a helyi közösségek által létrehozandó "bankok" igényelhetnének támogatást, majd ezek helyezhetnék ki a néhány tízezer forintos kölcsönöket.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07