19 °C Budapest

Zsetonból mikrohitel - a pókeradóból finanszíroznák a magyar szegények bankját

Pénzcentrum
2009. május 6. 08:32

Már a parlament előtt van az a törvénymódosítás, mely a növekvő piaci igényeknek megfelelően januártól már nem csak a kaszinókban, hanem az erre szakosodott játéktermekben is lehetővé tenné a pókerversenyek megrendezését.

A kártyatermek "kifehérítésére" a növekvő piaci igények miatt van szükség, a jelenlegi pókerklubok illegálisan működnek. A szerencsejátékokat terhelő magas adók következtében az államnak is érdeke a növekvő pókerszenvedély kielégítése, a legális kártyatermek nyitásának támogatása.

A kártyatermek nyitása engedélyköteles tevékenység lenne, amennyiben adottak a személyi, tárgyi és biztonsági feltételek, úgy az engedélyt a szerencsejátékok felügyeletét is ellátó adóhivatal adná ki. A javaslat szerint egy kártyateremben 5-10 asztal lehet majd, asztalonként tíz játékhellyel.

A jelenleg működő pókerklubok a legalitás határán túl tevékenykednek. A törvényjavaslat egyik előkészítője szerint csak az a szerencsejáték űzhető legálisan, amelyről rendelkezik a törvény. A ma is működő pókerklubokról nem tesz említést a jogszabály, holott ezt a kártyajátékot nehéz nem szerencsejátékként kezelni.

A törvény szerint csak az élőjátékos pókerverseny és készpénzes pókerjáték űzhető, más kártyajátékra nem terjedhet ki az engedély. Cash game esetén egy személy legfeljebb 25 ezer forinttal szállhatna be, míg versenyszerű játék esetén a nevezési díj nem lehet magasabb 20 ezer forintnál. A törvény szerint a nyereményalap legalább 85 %-át kötelező nyereményre fordítani, míg a havi nyereményalap 5 %- a játékadó formájában az államhoz vándorol. A kártyaterem 200 méteres körzetében nem lehetne oktatási és egészségügyi intézmény.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az esélyek bankját finanszíroznák a kártyások

A szocialisták a pókerjátékok adójából finanszíroznák az "az esélyek bankját". Az egyik képviselő szerint 500 millió forintos alap jöhetne létre, amely azokat segítené hitellel, akiknek gondot jelent a közüzemi díjak befizetése, a gyerek taníttatása. Az alapból kis, a helyi közösségek által létrehozandó "bankok" igényelhetnének támogatást, majd ezek helyezhetnék ki a néhány tízezer forintos kölcsönöket.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55