Címke: oszkó péter (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. május 29. 08:00

Szilícium-völgy a Kárpát-medencében?

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a Portfolio.hu 2012-ben negyedik alkalommal egyesíti erőit a régió legnagyobb iparági konferenciájának szervezésében.

Pénzcentrum | 2011. július 12. 04:44

Nyugdíjvita: ki nevet a végén? - Ringbe száll az Alkotmánybíróság

Reményt ébresztettek a magánnyugdíj-pénztári tagokban is az állami nyugdíjrendszer tervezett átalakításáról nemrégiben napvilágot látott elképzelések: mégiscsak viszontlátnak valamit abból a járulékból, amelyet ellátási kötelezettség nélkül elvon tőlük az állam? Szakértők szerint egyelőre még nem érdemes beleélniük magukat az érintetteknek a számukra kedvező változtatásokba. Sorsdöntő lehet, hogyan határoz az Alkotmánybíróság, amely ma kezdi el tárgyalni a nyugdíjrendszer átalakításának jogszerűségét vitató beadványokat.

Pénzcentrum | 2010. április 8. 16:58

Megkapták idei első jutalmukat az APEH-dolgozók

A főbb adónemek egy részéből a tervezettnél több adóbevétel folyt be az év első három hónapjában az államkasszába, ezért az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) dolgozói április elején megkapták első negyedéves jutalmaikat - nyilatkozta Oszkó Péter egy ma délelőtti pénzügyminisztériumi sajtóbeszélgetésen.

Pénzcentrum | 2010. április 4. 08:32

Íme a legjobb locsolóversek: Oszkóról, OTP-ről, hitelről, tőzsdéről

Egy ével ezelőtt arra buzdítottuk olvasóinkat, küldjenek a gazdasági válsággal, hiteleikkel, pénzügyi helyzetükkel kapcsolatos locsolóverseket. A fűzfapoéták rímeit -melyek gyakran az aktuálpolitikai mondanivalót sem nélkülözik- most leporoltuk, aktualizáltuk, így segítve a Pénzcentrum olvasóit millió-millió piros tojáshoz.

Pénzcentrum | 2010. március 19. 10:32

Nem teljesülnek az idénre tervezett regisztrációs adóbevételek

Mintegy húszmilliárd forinttal kurtíthatják meg a költségvetés bevételi oldalát az idén a vártnál is gyengébben muzsikáló hazai autópiac alacsony eladási mutatói, és az emiatt elmaradó regisztrációs adóbevételek. Nem ez az egyetlen kockázat az idei költségvetésben, de a hiánycél tartható a pénzügyminiszter szerint.

Pénzcentrum | 2010. március 5. 14:02

Mit akar(t) az APEH szakszervezete Oszkótól?

Nem csak a 13. havi bér kiesése és a mozgó bér közel 60%-ának elmaradása miatti reálbér csökkenés, hanem az APEH-nál visszaeső keresetekkel egyidejűleg a Pénzügyminisztérium alá tartozó más központi közigazgatási szerveknél tavaly meglévő magasabb kifizetések miatt is csalódottak az APEH-es dolgozók.

Pénzcentrum | 2010. február 5. 10:32

Lezárult egy kiskapu - Véget ér az adóoptimalizálás?

Szigorodik a forrásadó-mentesség köre a tegnap aláírt új magyar-amerikai kettősadóztatás elkerüléséről szóló egyezmény életbelépésekor. Ez érzékenyen érintheti a hazánkban adóoptimalizáló amerikai cégeket - írja a Napi Gazdaság.

Magyar Nemzet | 2010. február 3. 09:34

Hegyekben áll az adósság a Malévnál

Sikertelen volt a Malév nemrégiben összehívott közgyűlése, miután a kudarcba fulladt magyar-orosz kormányközi tárgyalások sem vezettek eredményre, így nem lehetett olyan kérdésekben dűlőre jutni, mint az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívása és újak választása, illetve a légitársaság tőkehelyzetének rendezése. Közben az adósságszámláló egyre ketyeg.

Pénzcentrum | 2010. január 18. 14:32

Átdolgozza az APEH a vagyonadó-kalkulátort

A vagyonadó-kalkulátor több hónapos csúszásával, az adatvédelmi biztos kifogásaival, valamint az állami adóhivatal dolgozóinak bérével kapcsolatban is nyilatkozott Szikora János APEH-elnök a Magyar Nemzetnek.

Pénzcentrum | 2010. január 15. 11:02

Oszkó a vagyonadóról: a rendszer működőképes

Szép számmal kapott a Portfolio.hu olvasóitól vagyonadózáshoz kapcsolódó kérdéseket is a tegnapi 3 órásra húzódó online interjújában Oszkó Péter pénzügyminiszter. A kérdezők részben saját ügyeikben kértek tanácsot a pénzügyi tárca vezetőjétől, részben pedig az adónem kidolgozását, igazságosságát firtatták.

Pénzcentrum | 2010. január 14. 09:31

Vagyonadó, költségvetés - Kérdezz Te is Oszkó Pétertől!

Megjelent az APEH honlapján az adókalkulátor, már mindenki tudhatja, mennyi ingatlanadót kell fizetnie. Úgy tűnik, összejött a tavalyi a hiánycél, ezek szerint rendben adja át a leköszönő kormány az újnak a költségvetést. Ha mégis kétségeid vannak, kérdezd Oszkó Péter pénzügyminisztert!

Pénzcentrum | 2009. december 30. 09:02

IMF Jézuska vitt jutalmat az APEH karácsonyfa alá

Mégis kaptak jutalmat az adóellenőrök. Karácsony előtt az adóhivatal dolgozói között bruttó 3,6 milliárd forint, a vámhatóság alkalmazottai között pedig 1,5 milliárd forint jutalmat osztottak ki a pénzügyminiszter döntésére.