Kiderült: ennyit keresnek a HR-esek

Pénzcentrum
2010. február 8. 11:02

Egy HR menedzser szerint félreértésre adhat okot egy felmérés, mivel nem taglalja munkakörönként a HR-esek fizetéseit, így az nem pontos. Egy nemzetközi cég HR vezetője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy eléggé heterogén a személyzetisek fizetése.

Nem kifejezetten kiegyensúlyozott a munka világa, ezt egyre gyakrabban tapasztalni, főleg, amióta a válság kitört. Egy alkalmazottnak, álláskeresőnek szinte kötelező arról vallania, mikor kíván gyereket vállalni, házas-e, hány éves stb, - hiába tiltja a törvény -, mint ahogy az is mindennapos, hogy személyiségtesztet tolnak eléjük, hogy a cégek megbizonyosodhassanak arról, jó "lóra" tesznek-e, megtalálták-e a megfelelő embert. Azt azonban homály fedi, hogy a kérdező, a HR vezető, toborzási specialista mennyiért végzi munkáját.

Tabu a fizetés

Így foglalhatnánk össze, hogyan reagáltak portálunk körkérdésére a HR vezetők. A személyzeti igazgatók tiltakoztak, hogy kiadják saját, vagy éppen kollégáik fizetését, de volt aki kritizálta az egyik felmérés pontosságát, módszerét, hogy aztán - ígérete ellenére - ugyanúgy "lapítson", ahogy a többiek. Magyarországon ugyanis még mindig él az a cégpolitika, hogy a dolgozók jobb, ha nem tudják, mennyit keresnek kollégáik, azt pedig végképp, mennyit a főnökeik, főleg ha a HR igazgatóról, menedzserről, toborzási specialistáról van szó, akik mindkét fél érdekeit védik. Az álláskeresőknek, levadászott HR szakembereknek azonban pontosan be kell határolniuk fizetési elvárásaikat. De hogyan tegyék mindezt, ha nincs mihez viszonyítani?

A cikk folytatódik, kattints!

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25