23 °C Budapest

Így fukarkodik a Saturn: karácsonyi körkép 3

2009. december 17. 05:33

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Harmadik alkalommal a Mammutban található Saturnt néztük meg magunknak.

Helyszín: Mammut Budapest, Széna tér
Üzlet: Saturn
Időpont: 2009. december 14, 16.40

Hétfő délután messze nem volt teltház a Mammutban található Saturn üzletben, mégis olyan érzésünk volt, mintha alig férnénk el. Az ok viszonylag hamar egyértelművé vált: az átlagosnál csak kicsivel több vásárló is már komolyan akadályozza egymást, a polcok közötti szűk folyosók miatt szinte alig várja az ember, hogy fizessen, és maga mögött hagyja a labirintust.

Azt a labirintust, ami a televíziók környékén mutatkozik meg leginkább. Hiába van ugyanis hatalmas választék a plazma, LCD, és LED televíziókból, ha jelentős részük szinte elrejtve, cikcakkban felállított falak mögött található. Ráadásul amikor ott jártunk, bő tucatnyi vevő nézegette a kiállított készülékeket, miközben négy eladó is kedélyesen beszélgetett a sarokban -egymással. Hosszú percekig kellett tétován álldogálnia a vevőknek, míg figyelemre méltatták őket.

 

Fotó: saturn.hu


A digitális fényképezőgépek és kamerák -melyekből szintén óriási a választék- polcánál szintén nagy volt az érdeklődés, úgy tűnt, itt az eladók is jobban pörögnek. Érdekes, hogy digitális képkeretekből szintén bőséges a kínálat, sokan választják ezt amolyan "jobb híján" megoldásként. Ha ilyen ajándékban gondolkozunk, figyeljünk az egyszerű kezelhetőségre, a belső memória nagyságára, az energiafelhasználásra, és arra, hogy lehetőleg minél többféle képformátumot kezeljen. Manapság már kaphatóak különböző pluszfunkciókkal -például rádióval, ébresztőórával, hőmérővel- felszerelt modellek is.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábbi tesztjeink:
Azért nem hülye a Media Markt: karácsonyi körkép
Elvesztek a vásárlók az Electro Worldben: karácsonyi körkép 2


Ahogy eddigi áruháztesztjeinkben is tapasztaltuk, nem igazán érdeklődnek a vásárlók az úgynevezett fehéráruk iránt. A Saturnban is hasonló volt a helyzet: hiába foglalnak el hatalmas helyet a hűtőszekrények, tűzhelyek, mosó-és mosogatógépek, csak 1-2 vásárló nézelődik a sorok között. Pedig a Saturn kimondottan erős ebben a felhozatalban is, ízlésesen elrendezett stúdiókat is találunk az áruházban.

Azt tapasztaltuk, hogy leginkább a kisebb értékű termékeket keresték a vevők. A DVD-soroknál kimondottan sokan válogattak, a nézelődők jelentős része vásárolt is. A sorok végén található vevőszolgálati pult viccesen emelkedik az ember fölé, mintha egy hajó parancsnoki hídjáról kellene segítséget kérnünk. A választékra azonban nem lehet panasz, sorozatok, rajzfilmek, koncert DVD-k mellett az ezer forint alatti filmek is bőséges mennyiségben kaphatók, viszonylag egyszerűen fellelhetők.

A szórakoztatóelektronikai cikkeknél viszont meglehetős kuszaságot találtunk: MP3 lejátszók ömlesztve, erősítők, klasszikus lemezjátszók kaotikus sorrendben, mintha egy raktáráruházban, és nem egy budai plázában járnánk. Úgy tűnik, hogy a Saturnban is hallottak arról a trendről, mely szerint egyre népszerűbbek a bakelitlemezek és lemezjátszók: Nyugat-Európában és Amerikában is sokan vesznek ismét ilyen lemezeket, mivel jobban szól, mint a CD, és aki odafigyel a hangzásra, e mellett dönt. A CD-k, DVD-k mellett egyre több áruházban találkozhatunk bakelitlemezekkel, ezek azonban meglehetős felárral kaphatóak ilyen helyeken. Érdemes körülnézni a kisebb lemezboltokban, illetve az interneten: akár 30 százalékkal olcsóbban is vehetünk bakelitlemezeket, még a legújabb kiadványokat is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?