APEH késedelmi pótlék: nem jön levél, az interneten kell megnézni

2009. október 1. 10:02

Az APEH 2009-től az elektronikus bevallóknak nem küld sem folyószámla kivonatot, sem a 2008. évre felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítőt. Annak érdekében, hogy ezek az adózók is pontos képet kaphassanak pótlék-kötelezettségükről, a pótlék alapjáról és a számítási módjáról az adóhatóság a folyószámla lekérdezés mellett lehetővé tette a késedelmi pótlék megtekintését is.

Mától az elektronikus bevallók az interneten tájékozódhatnak a 2008. évre felszámított késedelmi pótlékukról, a pótlékkal érintettséget kétféle módon lehet megtekinteni.

- A folyószámla lekérdezése során, 2009. november 16-i végdátum megadásával. Aki érintett 2008. évre pótlékkötelezettséggel, a megállapított összeg előírását a folyószámla késedelmi pótlék adónemén (magánnyugdíj-pénztárak késedelmi pótlék adónemein) 2009. november 16-i dátummal láthatja.

- A "Pótlék levezetés"/Lekérdezés" menüpont megnyitásával (a menüpont felhasználói leírása az eBEV felületen olvasható.)

Aki nem érintett 2008. évre késedelmi pótlékkal, erről szöveges üzenet megjelenésével kap tájékoztatást, aki igen, annak a pótléklevezetése jelenik meg a képernyőn. A pótléklevezetés végén a "Megfizetendő pótlék" mezőben szereplő összeg előírása pedig a folyószámlán, a megfelelő késedelmi pótlékadónemen 2009. november 16-i dátummal található.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az adózó kifogással élhet, amennyiben eltérést tapasztal a saját nyilvántartása és a pótléklevezetés adatai között. Az észrevételeket illetékmentesen és írásban a folyószámlát vezető illetékes igazgatósághoz lehet benyújtani.

A késedelmi pótlék befizetési határidejére: 2009. november 16.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem