16 °C Budapest

Durva kampány: már a gyerekeket is elragadják a multik

2009. szeptember 22. 12:02

Szülői szervezetek felháborodásuknak adtak hangot, amiért multinacionális vállatok a gyerekeket használják reklámüzenetek eljuttatásához. Egy országos magazin -amit az iskolákban, ingyenesen terjesztenek- ugyanis tele van hirdetésekkel.

A Primary Times magazin -saját honlapjának tanúsága szerint- egy kiadvány tanároknak, szülőknek és diákoknak -hasznos információkkal, tanulási segédanyagokkal, életmódtanácsokkal. Az ingyenes kiadványt általános iskolákban terjesztik Nagy-Britanniában és Írországban, és lapszámonként több mint 2,3 millió családhoz jut el.


Fotó: primarytimes.net


Brit szülői szervezetek most azzal vádolják a kiadványt, hogy a benne található reklámokkal túlságosan direkt módon, a gyerekeken keresztül éri el a szülőket. Gyakori, hogy egy-egy lapszámhoz több szórólapot is mellékelnek, olyan cégekét, mint például a Tesco vagy a Virgin Media. A kiadvány eddig is tartalmazott olyan hirdetéseket, melyek elfogadhatóak voltak a gyerekek számára -például kiállítás-meghívók, játékbemutatók- azonban a multinacionális vállalatok már sokak szemét szúrják.

John Bangs, az egyik legnagyobb tanári szakszervezet vezetője szerint az olyan óriásvállalatok, mint a Tesco hatalmas anyagi kapacitással rendelkeznek ahhoz, hogy igen komolyan befolyásolják a szülők és a gyerekek vásárlási szokásait. "Az iskoláknak pedig nem lenne szabad belefolyniuk az ilyen ügyletekbe -ez komoly veszélyeket rejt magában." -nyilatkozta.

Steve Edwards, a Primary Times magazin alapítója úgy véli, amíg az oktatási intézmények nem fizetnek a magazin előállításáért és terjesztéséért, megengedhető, hogy reklámokat helyezzenek el benne. A Tesco úgy reagált, hogy a magazinban található hirdetései elsősorban a szülőket és a tanárokat célozzák, nem pedig a gyermekeket.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.09.28 11:06
A szeretői viszonyok többfélék lehetnek. Nevezhetjük egyéjszakás “kalandoknak”, plátói viszonynak, r...
perfekt  |  2021.09.27 16:17
A Magyar Közlöny 2021. évi 162. számában, 2021. szeptember 3-án jelen meg a Kormány 510/2021. (IX.3....
hrdoktor  |  2021.09.27 06:52
Legtöbbször vérzési rendellenességek, felfázás, folyás, hasi görcsök, fájdalmas együttlét és családt...
coachco  |  2021.09.26 18:00
Ezek az olaszok! Ezek tényleg tudnak valamit! [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?