16 °C Budapest

Iskolákban kampányol a Tesco: kinek zöldebb a sulija?

2009. szeptember 11. 12:02

"Zöld a sulid?" címmel 2009. szeptember 11-től 2010. január 11-ig hulladék-visszaváltó versenyt hirdet a Tesco-Global Áruházak Zrt. A "Zöld a sulid?" akció folytatása a korábbi "Ki lesz a zöldebb?", valamint a "Szomjazik a nyereményekre?" elnevezésű kampányoknak.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 januárjában, elsőként vezette be a PET-palackok és alumínium dobozok visszaváltási rendszerét, melyet folyamatosan kiterjeszt egyre több áruházára. E lépés a vállalat környezetvédelmi politikájának egyik fontos eredménye, amely immár 49 áruházban elérhető.

A"Zöld a sulid?"őszi-téli verseny a a diákokat szólítja meg. Ismét a fiatal korosztály szorgalmára és a környezetvédelem iránti nyitottságára számít az áruházlánc, amely a nebulók által összegyűjtött 200-200 db PET-palack és alumíniumdoboz visszaváltása alkalmával egy-egy pecsétet ad awww.ecotesco.hu weboldalról letölthető pecsétgyűjtő füzetbe. 5 db füzetet összegyűjtve, azokat postára adva a résztvevők nyereménysorsoláson vesznek részt, melynek fődíja egy fergeteges korcsolyabuli sztárfellépővel. További két iskola egyenként 300 ezer forintos Tesco vásárlási utalványt nyerhet.

Az őszi-téli hulladék-visszaváltó verseny beharangozó rendezvényére a szegedi Tesco áruház parkolójában, 2009. szeptember 12-én kerül sor, ahol számos, környezetvédelemmel kapcsolatos játékos és szórakoztató program (rajzverseny, mag kép készítés, papírgalacsin kép készítés) mellett ügyességi vetélkedők (célbadobás hulladékokra, hulladéktorony építés, PET-palack festés), kézműves foglalkozások, arcfestés és óriáscsúszda várja a látogatókat.

A hulladék-visszaváltó program nyári, "Szomjazik a nyereményekre?" elnevezésű akciója augusztus 23-án zárult, így a nyáron is szorgalmasan és szelektíven gyűjtögető vásárlók az augusztus 31-i sorsolást követően, szeptember 15-én vehetik át nyereményüket. A három szerencsés nyertes, Erdődi Sándor budapesti, Mikle Róbert győri és Kállai Róbert nyúli lakos, akik egyenként százezer forint értékű Tesco vásárlási utalványt nyertek.

"Ezúton is szeretnék gratulálni a "Szomjazik a nyereményekre?" akciónk nyerteseinek. Bízom benne, hogy a mostani, diákoknak szóló hulladék-visszaváltó versenyünk nem csupán a nebulók, hanem valamennyi korosztály szimpátiáját és lelkesedését is elnyeri. Hiszünk abban, hogy vásárlóinkkal együtt valóban sokat tehetünk a környezetünk megóvása érdekében ", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?