3 °C Budapest

Iskolákban kampányol a Tesco: kinek zöldebb a sulija?

2009. szeptember 11. 12:02

"Zöld a sulid?" címmel 2009. szeptember 11-től 2010. január 11-ig hulladék-visszaváltó versenyt hirdet a Tesco-Global Áruházak Zrt. A "Zöld a sulid?" akció folytatása a korábbi "Ki lesz a zöldebb?", valamint a "Szomjazik a nyereményekre?" elnevezésű kampányoknak.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 januárjában, elsőként vezette be a PET-palackok és alumínium dobozok visszaváltási rendszerét, melyet folyamatosan kiterjeszt egyre több áruházára. E lépés a vállalat környezetvédelmi politikájának egyik fontos eredménye, amely immár 49 áruházban elérhető.

A"Zöld a sulid?"őszi-téli verseny a a diákokat szólítja meg. Ismét a fiatal korosztály szorgalmára és a környezetvédelem iránti nyitottságára számít az áruházlánc, amely a nebulók által összegyűjtött 200-200 db PET-palack és alumíniumdoboz visszaváltása alkalmával egy-egy pecsétet ad awww.ecotesco.hu weboldalról letölthető pecsétgyűjtő füzetbe. 5 db füzetet összegyűjtve, azokat postára adva a résztvevők nyereménysorsoláson vesznek részt, melynek fődíja egy fergeteges korcsolyabuli sztárfellépővel. További két iskola egyenként 300 ezer forintos Tesco vásárlási utalványt nyerhet.

Az őszi-téli hulladék-visszaváltó verseny beharangozó rendezvényére a szegedi Tesco áruház parkolójában, 2009. szeptember 12-én kerül sor, ahol számos, környezetvédelemmel kapcsolatos játékos és szórakoztató program (rajzverseny, mag kép készítés, papírgalacsin kép készítés) mellett ügyességi vetélkedők (célbadobás hulladékokra, hulladéktorony építés, PET-palack festés), kézműves foglalkozások, arcfestés és óriáscsúszda várja a látogatókat.

A hulladék-visszaváltó program nyári, "Szomjazik a nyereményekre?" elnevezésű akciója augusztus 23-án zárult, így a nyáron is szorgalmasan és szelektíven gyűjtögető vásárlók az augusztus 31-i sorsolást követően, szeptember 15-én vehetik át nyereményüket. A három szerencsés nyertes, Erdődi Sándor budapesti, Mikle Róbert győri és Kállai Róbert nyúli lakos, akik egyenként százezer forint értékű Tesco vásárlási utalványt nyertek.

"Ezúton is szeretnék gratulálni a "Szomjazik a nyereményekre?" akciónk nyerteseinek. Bízom benne, hogy a mostani, diákoknak szóló hulladék-visszaváltó versenyünk nem csupán a nebulók, hanem valamennyi korosztály szimpátiáját és lelkesedését is elnyeri. Hiszünk abban, hogy vásárlóinkkal együtt valóban sokat tehetünk a környezetünk megóvása érdekében ", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?