Már a karaoke is bűncselekmény

2009. augusztus 3. 17:32

Bírósági határozat alapján öt karaoke bár bankszámláját fagyasztották be Kínában. A szórakozóhelyek ellen szerzői jogi jogsértés miatt indult eljárás, az intézkedés célja, hogy a tulajdonosok ne tudják hozzáférhetetlenné tenni a pénzüket - írja a hamisitasellen.hu.

A kínai Anhui tartomány székhelyén, Hefei városában a helyi hatóságok öt karaoke bár bankszámláját fagyasztották be, illetve zárolták a tulajdonosok vagyonát. Az intézkedésről a helyi bíróság rendelkezett, miután két zenekiadó vállalat szerzői jogi jogsértés vádjával eljárást kezdeményezett a szórakozóhelyek ellen.

A pekingi és a shenzheni székhelyű kiadók szerint az öt bárban engedélyük nélkül használták a jogtulajdonukat képező zeneszámokat. Keresetükben szórakozóhelyenként 120 ezer jüan kártérítés megítélését kérték a bíróságtól.

Kínában ez az első eset, hogy még a bírósági ítélet megszületése előtt zárolják a vádlottak bankszámláját. Az intézkedésre az indoklás szerint azért volt szükség, hogy amennyiben a bíróság elmarasztalja a szórakozóhelyek tulajdonosait, a jogtulajdonosok biztosan megkapják a nekik járó kártérítést.

A helyi jogvédők, így az ügyet kommentáló China Audio-Video Copyright Association szerint ugyanis gyakori, hogy a hasonló ügyek lezárultával a szerzői jogok jogosultjai nem kapják meg a számukra megítélt kártérítési összeget, mivel a jogsértők még az ítélethozatal előtt elköltik vagy más, a hatóságok számára nem hozzáférhető bankszámlára mentik át pénzüket. Álláspontjuk szerint az érintettek bankszámlájának és vagyonának előzetes zárolásával ugyanakkor ez a helyzet elkerülhető.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?