11 °C Budapest

Már a karaoke is bűncselekmény

2009. augusztus 3. 17:32

Bírósági határozat alapján öt karaoke bár bankszámláját fagyasztották be Kínában. A szórakozóhelyek ellen szerzői jogi jogsértés miatt indult eljárás, az intézkedés célja, hogy a tulajdonosok ne tudják hozzáférhetetlenné tenni a pénzüket - írja a hamisitasellen.hu.

A kínai Anhui tartomány székhelyén, Hefei városában a helyi hatóságok öt karaoke bár bankszámláját fagyasztották be, illetve zárolták a tulajdonosok vagyonát. Az intézkedésről a helyi bíróság rendelkezett, miután két zenekiadó vállalat szerzői jogi jogsértés vádjával eljárást kezdeményezett a szórakozóhelyek ellen.

A pekingi és a shenzheni székhelyű kiadók szerint az öt bárban engedélyük nélkül használták a jogtulajdonukat képező zeneszámokat. Keresetükben szórakozóhelyenként 120 ezer jüan kártérítés megítélését kérték a bíróságtól.

Kínában ez az első eset, hogy még a bírósági ítélet megszületése előtt zárolják a vádlottak bankszámláját. Az intézkedésre az indoklás szerint azért volt szükség, hogy amennyiben a bíróság elmarasztalja a szórakozóhelyek tulajdonosait, a jogtulajdonosok biztosan megkapják a nekik járó kártérítést.

A helyi jogvédők, így az ügyet kommentáló China Audio-Video Copyright Association szerint ugyanis gyakori, hogy a hasonló ügyek lezárultával a szerzői jogok jogosultjai nem kapják meg a számukra megítélt kártérítési összeget, mivel a jogsértők még az ítélethozatal előtt elköltik vagy más, a hatóságok számára nem hozzáférhető bankszámlára mentik át pénzüket. Álláspontjuk szerint az érintettek bankszámlájának és vagyonának előzetes zárolásával ugyanakkor ez a helyzet elkerülhető.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm