Keresőkutya szagolta ki a hamis lemezeket

2009. június 8. 14:32

Helyi raktáráruházakban több mint 35 ezer darab hamis DVD-lemezt foglaltak le a maláj hatóságok, amelyeknek egy speciálisan hamisítványok keresésére kiképzett kutya bukkant a nyomára - írja a hamisitasellen.hu

Paddy-t, a fekete labrador kutyát a Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association, MPA) ajándékozta a maláj hatóságoknak, hogy javítsa a szervezet kalózlemezek felderítésére irányuló tevékenységének hatékonyságát. Az MPA szerint ugyanis Malajziában működnek a világ legnagyobb DVD-hamisító bűnszövetkezetei. A speciálisan kiképzett kutya azonosítani tudja a CD és DVD lemezek jellegzetes szagát, és a nyomkeresés során képes megkülönböztetni egymástól az eredeti és a hamis lemezeket.

Az MPA közleménye szerint Paddy közreműködésével a malajziai hatóságok a közelmúltban több mint 35 ezer kalózlemezt foglaltak le Johor állambeli raktárakban. A hamis filmek között olyan újdonságok kalózverzióira bukkantak, mint a Star Trek és a Terminátor sorozat legújabb epizódjai, az Éjszaka a múzeumban második része, és a Tom Hanks főszereplésével készült Angyalok és démonok. Az akció során összesen hat raktárat zártak be, amelyek közül kettő kifejezetten szingapúri exportra dolgozott. A hatóságok szerint a lefoglalt kalózfilmeket feltehetőleg szintén a szingapúri piacra szánták a hamisítók.

A razziáról szóló sajtóközleményben a malajziai hatóságok hangsúlyozták, hogy minden szükséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a kalózfilmek terjesztését megakadályozzák.

Az MPA munkatársai közleményükben Paddy képességeit méltatták. "Paddy segítségével a hatóságoknak sikerült jelentőst lépés tenni a malajziai Johor állam kalózlemez-ellátási láncának felszámolásában" - áll a közleményben. Mike Ellis, az MPA ázsiai részlegének elnöke elégedettségét fejezte ki a keresőkutya rátermettségét és munkájának hatékonyságát illetően. Mint mondta, Paddy képességeinek rendkívül jó hasznát veszik a malajziai hatóságok a helyi kalózlemezek gyártásával és exportálásával foglalkozó bűnszövetkezetek felszámolására irányuló tevékenységük során.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?