28 °C Budapest

Keresőkutya szagolta ki a hamis lemezeket

2009. június 8. 14:32

Helyi raktáráruházakban több mint 35 ezer darab hamis DVD-lemezt foglaltak le a maláj hatóságok, amelyeknek egy speciálisan hamisítványok keresésére kiképzett kutya bukkant a nyomára - írja a hamisitasellen.hu

Paddy-t, a fekete labrador kutyát a Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association, MPA) ajándékozta a maláj hatóságoknak, hogy javítsa a szervezet kalózlemezek felderítésére irányuló tevékenységének hatékonyságát. Az MPA szerint ugyanis Malajziában működnek a világ legnagyobb DVD-hamisító bűnszövetkezetei. A speciálisan kiképzett kutya azonosítani tudja a CD és DVD lemezek jellegzetes szagát, és a nyomkeresés során képes megkülönböztetni egymástól az eredeti és a hamis lemezeket.

Az MPA közleménye szerint Paddy közreműködésével a malajziai hatóságok a közelmúltban több mint 35 ezer kalózlemezt foglaltak le Johor állambeli raktárakban. A hamis filmek között olyan újdonságok kalózverzióira bukkantak, mint a Star Trek és a Terminátor sorozat legújabb epizódjai, az Éjszaka a múzeumban második része, és a Tom Hanks főszereplésével készült Angyalok és démonok. Az akció során összesen hat raktárat zártak be, amelyek közül kettő kifejezetten szingapúri exportra dolgozott. A hatóságok szerint a lefoglalt kalózfilmeket feltehetőleg szintén a szingapúri piacra szánták a hamisítók.

A razziáról szóló sajtóközleményben a malajziai hatóságok hangsúlyozták, hogy minden szükséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a kalózfilmek terjesztését megakadályozzák.

Az MPA munkatársai közleményükben Paddy képességeit méltatták. "Paddy segítségével a hatóságoknak sikerült jelentőst lépés tenni a malajziai Johor állam kalózlemez-ellátási láncának felszámolásában" - áll a közleményben. Mike Ellis, az MPA ázsiai részlegének elnöke elégedettségét fejezte ki a keresőkutya rátermettségét és munkájának hatékonyságát illetően. Mint mondta, Paddy képességeinek rendkívül jó hasznát veszik a malajziai hatóságok a helyi kalózlemezek gyártásával és exportálásával foglalkozó bűnszövetkezetek felszámolására irányuló tevékenységük során.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem