2 °C Budapest

2700 üveg hamis vodka: nem tanácsos meginni

2009. május 22. 14:32

Több mint 2700 üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a brit rendőrök London városában. A hatóságok szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt az alkoholhamisítási arány, ami véleményük szerint a recesszióval hozható összefüggésbe - írja hamisitasellen.hu.

A helyi hatóságok egy ellenőrzési akció során mintegy 2700 üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a kelet-londoni Barkingban. Néhány nappal később egy másik razzia alatt az észak-londoni Enfieldben további 14 üveg hamisítványra, valamint illegális lepárló üzemre bukkantak a brit rendőrök. Az ügyben eddig két személyt tartóztattak le, a nyomozás még folyamatban van.

Sue McDaid, az Enfield-i kereskedelmi hatóság vezetője szerint a körzetben megjelenő hamis alkohol mennyisége jelentősen megnőtt a korábbi évekhez képest. A városrészben tavaly alig 200 üveg hamis italt foglaltak le, egy évvel korábban pedig egyet se. McDaid elismerte ugyan, hogy korai még ilyen következtetést levonni, de álláspontja szerint valószínűsíthető, hogy az alkoholhamisítás arányának megnövekedése a recesszióval áll összefüggésben, hiszen az olcsó italok a jelen gazdasági körülmények között nagyobb vonzerővel bírnak a fogyasztók számára.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a hamis alkohol fogyasztása rendkívül veszélyes, hiszen nem ellenőrzött körülmények között készülnek, és összetevőik között egészségkárosító anyagok is lehetnek. Elmondása szerint nincs olyan általános séma, ami alapján bármikor meg lehet különböztetni az eredeti terméket a hamis üvegtől, de van néhány jel, amire érdemes odafigyelni. "Ha a címkék rosszul vannak felragasztva, színük, feliratuk kissé elmosódott, szövegükben helyesírási hibákat találni, akkor az mindenképpen gyanúra ad okot" - mondta McDaid.

Javaslata szerint, ha a fogyasztók nem biztosak egy termék eredetiségében, akkor semmiképpen se fogyasszák el, hanem tartsák meg az italt címkéjével és- kupakjával együtt, és lépjenek kapcsolatba a helyi hatóságokkal.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58