Több mint 2700 üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a brit rendőrök London városában. A hatóságok szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt az alkoholhamisítási arány, ami véleményük szerint a recesszióval hozható összefüggésbe - írja hamisitasellen.hu.
A helyi hatóságok egy ellenőrzési akció során mintegy 2700 üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a kelet-londoni Barkingban. Néhány nappal később egy másik razzia alatt az észak-londoni Enfieldben további 14 üveg hamisítványra, valamint illegális lepárló üzemre bukkantak a brit rendőrök. Az ügyben eddig két személyt tartóztattak le, a nyomozás még folyamatban van.
Sue McDaid, az Enfield-i kereskedelmi hatóság vezetője szerint a körzetben megjelenő hamis alkohol mennyisége jelentősen megnőtt a korábbi évekhez képest. A városrészben tavaly alig 200 üveg hamis italt foglaltak le, egy évvel korábban pedig egyet se. McDaid elismerte ugyan, hogy korai még ilyen következtetést levonni, de álláspontja szerint valószínűsíthető, hogy az alkoholhamisítás arányának megnövekedése a recesszióval áll összefüggésben, hiszen az olcsó italok a jelen gazdasági körülmények között nagyobb vonzerővel bírnak a fogyasztók számára.
Kiemelte ugyanakkor, hogy a hamis alkohol fogyasztása rendkívül veszélyes, hiszen nem ellenőrzött körülmények között készülnek, és összetevőik között egészségkárosító anyagok is lehetnek. Elmondása szerint nincs olyan általános séma, ami alapján bármikor meg lehet különböztetni az eredeti terméket a hamis üvegtől, de van néhány jel, amire érdemes odafigyelni. "Ha a címkék rosszul vannak felragasztva, színük, feliratuk kissé elmosódott, szövegükben helyesírási hibákat találni, akkor az mindenképpen gyanúra ad okot" - mondta McDaid.
Javaslata szerint, ha a fogyasztók nem biztosak egy termék eredetiségében, akkor semmiképpen se fogyasszák el, hanem tartsák meg az italt címkéjével és- kupakjával együtt, és lépjenek kapcsolatba a helyi hatóságokkal.
Sok magyar kedvence tűnhet el a boltok polcairól: megjelent a tésztatörvény, rengeteg terméket érint
Megjelent a Magyar Közlönyben az agrárminiszter rendelete, amely szigorítja és pontosítja a száraztésztákra vonatkozó minőségi és kategorizálási előírásokat.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








