2700 üveg hamis vodka: nem tanácsos meginni

2009. május 22. 14:32

Több mint 2700 üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a brit rendőrök London városában. A hatóságok szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt az alkoholhamisítási arány, ami véleményük szerint a recesszióval hozható összefüggésbe - írja hamisitasellen.hu.

A helyi hatóságok egy ellenőrzési akció során mintegy 2700 üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a kelet-londoni Barkingban. Néhány nappal később egy másik razzia alatt az észak-londoni Enfieldben további 14 üveg hamisítványra, valamint illegális lepárló üzemre bukkantak a brit rendőrök. Az ügyben eddig két személyt tartóztattak le, a nyomozás még folyamatban van.

Sue McDaid, az Enfield-i kereskedelmi hatóság vezetője szerint a körzetben megjelenő hamis alkohol mennyisége jelentősen megnőtt a korábbi évekhez képest. A városrészben tavaly alig 200 üveg hamis italt foglaltak le, egy évvel korábban pedig egyet se. McDaid elismerte ugyan, hogy korai még ilyen következtetést levonni, de álláspontja szerint valószínűsíthető, hogy az alkoholhamisítás arányának megnövekedése a recesszióval áll összefüggésben, hiszen az olcsó italok a jelen gazdasági körülmények között nagyobb vonzerővel bírnak a fogyasztók számára.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a hamis alkohol fogyasztása rendkívül veszélyes, hiszen nem ellenőrzött körülmények között készülnek, és összetevőik között egészségkárosító anyagok is lehetnek. Elmondása szerint nincs olyan általános séma, ami alapján bármikor meg lehet különböztetni az eredeti terméket a hamis üvegtől, de van néhány jel, amire érdemes odafigyelni. "Ha a címkék rosszul vannak felragasztva, színük, feliratuk kissé elmosódott, szövegükben helyesírási hibákat találni, akkor az mindenképpen gyanúra ad okot" - mondta McDaid.

Javaslata szerint, ha a fogyasztók nem biztosak egy termék eredetiségében, akkor semmiképpen se fogyasszák el, hanem tartsák meg az italt címkéjével és- kupakjával együtt, és lépjenek kapcsolatba a helyi hatóságokkal.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem