Botrány Dubaiban: hamis fényképekkel csaltak ki dollármilliókat a befektetőktől

2009. június 2. 18:32

500 nemzetközi ingatlankereskedő és befektető, petíciót írt alá, amelyben arra kérik a dubai ingatlanfelügyeletet (Real Estate Regulatory Authority - RERA) és a Dubai Döntőbíróságot, hogy vizsgálódjanak a Jumeirah Lakes Towers egyik projektje, az Ebony Ivory Towers ügyében, melyben érintett az Al Fajer Properties marketingügynöksége, a Dynasty Zarooni Inc. is.

A petíció aláírói arra kérték a felügyeletet, hogy érvénytelenítsék az Ebony Ivory projektet és kötelezzék teljes visszafizetésre az Al Fajer Properties-t. Indokként a fejlesztő által elkövetett jogsértéseket, köztük hamisított építési fényképeket és félrevezető sajtóközleményeket említettek.

"Mintegy 140 milliódollárt fizettünk, és aláírt szerződésünk van Sheikh Maktoum Bin Hasher Al Maktoummal. Most visszaköveteljük pénzünket." - mondta el Moses Oye, az érintett amerikai, kanadai, brit, orosz, indiai, iráni, pakisztáni és más országból érkezett befektetők szóvivője. 

A befektető csoport szerint alapvető fontosságú, hogy a felügyelet átfogó és átlátható vizsgálatot folytasson le annak érdekében, hogy az ügy gyorsan megoldható legyen, mert a lehetséges kár az összes Dubajban befektető bizalmának megrendülése lehet. Amennyiben panaszunkat nem a törvények szerint bírálják el, kárt szenvedhet a dubai kormány megbecsülése, amelyről úgy véljük, mindig az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a törvények mindenkire történő alkalmazásának talaján állt - mondta a szóvivő.

Panaszában a befektetői csoport idéz egy olyan hirdetést, ami egy helyi újság 2008 júliusi számában jelent meg, és darukat mutat az Al Fajer Properties logójával, valamint hat emelet magasságú szerkezetet. A képaláírás szerint a kép 2008. június 10-én készült az Ebony Ivory, Jumeirah Lakes Towers építési területén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi történt Dubaiban? Hónapok óta nem láttak ilyet

A független média azonban megerősítette, hogy a fényképek az Al Fajer egy másik projektjét, a Jumeirah Business Centre Towers építkezést mutatják. A valóságban a Ebony Ivory Towers területe csupán egy nagy lyuk - munkások és gépek nélkül. A befektetői csoport magyarázatot vár az Al Fajer Propertiestől; a kérdést az elmúlt hat hónap során számos alkalommal vetették fel a felügyeletnek, egyelőre minden válasz nélkül. Most azonban a befektetői csoport kész további jogi lépések megtételére az Al Fajer Properties és a Dynasty Zarooni ellen.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm