17 °C Budapest

Botrány Dubaiban: hamis fényképekkel csaltak ki dollármilliókat a befektetőktől

2009. június 2. 18:32

500 nemzetközi ingatlankereskedő és befektető, petíciót írt alá, amelyben arra kérik a dubai ingatlanfelügyeletet (Real Estate Regulatory Authority - RERA) és a Dubai Döntőbíróságot, hogy vizsgálódjanak a Jumeirah Lakes Towers egyik projektje, az Ebony Ivory Towers ügyében, melyben érintett az Al Fajer Properties marketingügynöksége, a Dynasty Zarooni Inc. is.

A petíció aláírói arra kérték a felügyeletet, hogy érvénytelenítsék az Ebony Ivory projektet és kötelezzék teljes visszafizetésre az Al Fajer Properties-t. Indokként a fejlesztő által elkövetett jogsértéseket, köztük hamisított építési fényképeket és félrevezető sajtóközleményeket említettek.

"Mintegy 140 milliódollárt fizettünk, és aláírt szerződésünk van Sheikh Maktoum Bin Hasher Al Maktoummal. Most visszaköveteljük pénzünket." - mondta el Moses Oye, az érintett amerikai, kanadai, brit, orosz, indiai, iráni, pakisztáni és más országból érkezett befektetők szóvivője. 

A befektető csoport szerint alapvető fontosságú, hogy a felügyelet átfogó és átlátható vizsgálatot folytasson le annak érdekében, hogy az ügy gyorsan megoldható legyen, mert a lehetséges kár az összes Dubajban befektető bizalmának megrendülése lehet. Amennyiben panaszunkat nem a törvények szerint bírálják el, kárt szenvedhet a dubai kormány megbecsülése, amelyről úgy véljük, mindig az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a törvények mindenkire történő alkalmazásának talaján állt - mondta a szóvivő.

Panaszában a befektetői csoport idéz egy olyan hirdetést, ami egy helyi újság 2008 júliusi számában jelent meg, és darukat mutat az Al Fajer Properties logójával, valamint hat emelet magasságú szerkezetet. A képaláírás szerint a kép 2008. június 10-én készült az Ebony Ivory, Jumeirah Lakes Towers építési területén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi történt Dubaiban? Hónapok óta nem láttak ilyet

A független média azonban megerősítette, hogy a fényképek az Al Fajer egy másik projektjét, a Jumeirah Business Centre Towers építkezést mutatják. A valóságban a Ebony Ivory Towers területe csupán egy nagy lyuk - munkások és gépek nélkül. A befektetői csoport magyarázatot vár az Al Fajer Propertiestől; a kérdést az elmúlt hat hónap során számos alkalommal vetették fel a felügyeletnek, egyelőre minden válasz nélkül. Most azonban a befektetői csoport kész további jogi lépések megtételére az Al Fajer Properties és a Dynasty Zarooni ellen.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?