19 °C Budapest

Botrány Dubaiban: hamis fényképekkel csaltak ki dollármilliókat a befektetőktől

2009. június 2. 18:32

500 nemzetközi ingatlankereskedő és befektető, petíciót írt alá, amelyben arra kérik a dubai ingatlanfelügyeletet (Real Estate Regulatory Authority - RERA) és a Dubai Döntőbíróságot, hogy vizsgálódjanak a Jumeirah Lakes Towers egyik projektje, az Ebony Ivory Towers ügyében, melyben érintett az Al Fajer Properties marketingügynöksége, a Dynasty Zarooni Inc. is.

A petíció aláírói arra kérték a felügyeletet, hogy érvénytelenítsék az Ebony Ivory projektet és kötelezzék teljes visszafizetésre az Al Fajer Properties-t. Indokként a fejlesztő által elkövetett jogsértéseket, köztük hamisított építési fényképeket és félrevezető sajtóközleményeket említettek.

"Mintegy 140 milliódollárt fizettünk, és aláírt szerződésünk van Sheikh Maktoum Bin Hasher Al Maktoummal. Most visszaköveteljük pénzünket." - mondta el Moses Oye, az érintett amerikai, kanadai, brit, orosz, indiai, iráni, pakisztáni és más országból érkezett befektetők szóvivője. 

A befektető csoport szerint alapvető fontosságú, hogy a felügyelet átfogó és átlátható vizsgálatot folytasson le annak érdekében, hogy az ügy gyorsan megoldható legyen, mert a lehetséges kár az összes Dubajban befektető bizalmának megrendülése lehet. Amennyiben panaszunkat nem a törvények szerint bírálják el, kárt szenvedhet a dubai kormány megbecsülése, amelyről úgy véljük, mindig az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a törvények mindenkire történő alkalmazásának talaján állt - mondta a szóvivő.

Panaszában a befektetői csoport idéz egy olyan hirdetést, ami egy helyi újság 2008 júliusi számában jelent meg, és darukat mutat az Al Fajer Properties logójával, valamint hat emelet magasságú szerkezetet. A képaláírás szerint a kép 2008. június 10-én készült az Ebony Ivory, Jumeirah Lakes Towers építési területén.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mi történt Dubaiban? Hónapok óta nem láttak ilyet

A független média azonban megerősítette, hogy a fényképek az Al Fajer egy másik projektjét, a Jumeirah Business Centre Towers építkezést mutatják. A valóságban a Ebony Ivory Towers területe csupán egy nagy lyuk - munkások és gépek nélkül. A befektetői csoport magyarázatot vár az Al Fajer Propertiestől; a kérdést az elmúlt hat hónap során számos alkalommal vetették fel a felügyeletnek, egyelőre minden válasz nélkül. Most azonban a befektetői csoport kész további jogi lépések megtételére az Al Fajer Properties és a Dynasty Zarooni ellen.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55