7 °C Budapest

Botrány Dubaiban: hamis fényképekkel csaltak ki dollármilliókat a befektetőktől

2009. június 2. 18:32

500 nemzetközi ingatlankereskedő és befektető, petíciót írt alá, amelyben arra kérik a dubai ingatlanfelügyeletet (Real Estate Regulatory Authority - RERA) és a Dubai Döntőbíróságot, hogy vizsgálódjanak a Jumeirah Lakes Towers egyik projektje, az Ebony Ivory Towers ügyében, melyben érintett az Al Fajer Properties marketingügynöksége, a Dynasty Zarooni Inc. is.

A petíció aláírói arra kérték a felügyeletet, hogy érvénytelenítsék az Ebony Ivory projektet és kötelezzék teljes visszafizetésre az Al Fajer Properties-t. Indokként a fejlesztő által elkövetett jogsértéseket, köztük hamisított építési fényképeket és félrevezető sajtóközleményeket említettek.

"Mintegy 140 milliódollárt fizettünk, és aláírt szerződésünk van Sheikh Maktoum Bin Hasher Al Maktoummal. Most visszaköveteljük pénzünket." - mondta el Moses Oye, az érintett amerikai, kanadai, brit, orosz, indiai, iráni, pakisztáni és más országból érkezett befektetők szóvivője. 

A befektető csoport szerint alapvető fontosságú, hogy a felügyelet átfogó és átlátható vizsgálatot folytasson le annak érdekében, hogy az ügy gyorsan megoldható legyen, mert a lehetséges kár az összes Dubajban befektető bizalmának megrendülése lehet. Amennyiben panaszunkat nem a törvények szerint bírálják el, kárt szenvedhet a dubai kormány megbecsülése, amelyről úgy véljük, mindig az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a törvények mindenkire történő alkalmazásának talaján állt - mondta a szóvivő.

Panaszában a befektetői csoport idéz egy olyan hirdetést, ami egy helyi újság 2008 júliusi számában jelent meg, és darukat mutat az Al Fajer Properties logójával, valamint hat emelet magasságú szerkezetet. A képaláírás szerint a kép 2008. június 10-én készült az Ebony Ivory, Jumeirah Lakes Towers építési területén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mi történt Dubaiban? Hónapok óta nem láttak ilyet

A független média azonban megerősítette, hogy a fényképek az Al Fajer egy másik projektjét, a Jumeirah Business Centre Towers építkezést mutatják. A valóságban a Ebony Ivory Towers területe csupán egy nagy lyuk - munkások és gépek nélkül. A befektetői csoport magyarázatot vár az Al Fajer Propertiestől; a kérdést az elmúlt hat hónap során számos alkalommal vetették fel a felügyeletnek, egyelőre minden válasz nélkül. Most azonban a befektetői csoport kész további jogi lépések megtételére az Al Fajer Properties és a Dynasty Zarooni ellen.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem