12 °C Budapest

A világ legjobb munkája: íme a nyertes videója

2009. május 6. 13:02

Ben Southall, egy brit segélyszervezet munkatársa kapta meg a világ legjobb állásának titulált gondnoki feladatot. A pozíciót Queensland állam turisztikai hivatala hirdette meg még januárban, a hat hónapra szóló munkáért 150 ezer ausztrál dolláros (23,5 millió forint) fizetés jár.

A 34 éves brit Ben Southall nem kevesebb mint 35 ezer jelentkezőt megelőzve végzett az első helyen, így júliustól ő kezdhet "dolgozni" az ausztráliai Nagy-korallzátonyon.

Ben Southall (Fotó: 2.bp.blogspot.com)

A hat hónapos munkáért 150 ezer ausztrál dolláros, azaz mintegy 23,5 millió forintos fizetés jár. A gondnok legfőbb feladata az lesz, hogy a szigetek között utazgatva felfedezze a Nagy-korallzátony nyújtotta élményeket, és ezekről beszámoljon blogjában illetve videónaplójában. A szigetfelügyelő luxusvillában lakhat majd, és szinte minden költségét az idegenforgalmi hivatal fedezi.

A győztest egy 16 fősre szűkített végső listáról választották ki, amelynek tagjai vasárnap érkeztek meg vágyott munkahelyükre, a Hamilton-szigetre. A szűkített listára 15 ország 20 és 38 év közötti jelentkezői kerültek, tíz férfi és hat nő.

A végső győzelemre esélyesek között volt olyan, aki korábban megfordult már a pornószakmában is, egy másik jelölt szerint pedig Osama bin Laden lett volna a legmegfelelőbb a munka elvégzésére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Peter Lawrol, Queensland állam turisztikai minisztere elmondta, hogy a brit férfi kreatív ötleteivel és kezdeményezőképességével győzte meg a zsűrit, és azzal, hogy képes volt felnőni a kihívásokhoz.

A jelentkező videójában magát kalandvágyónak, és őrülten energikusnak jellemző Southall dolgozott már idegenvezetőként Afrikában, rendszeresen részt vesz egy zenei fesztivál szervezésében, és közreműködött már egy segélyszervezet munkájában is. Szabadidejét hegymászással és hosszútávfutással tölti.

Queensland állam turisztikai hivatalának vezetői biztosak abban, hogy Sothall képes lesz komoly rajongótábort kiépíteni a Nagy-korallzátony népszerűsítését szolgáló blogbejegyzéseivel. A reklámhadjáratra 1,7 millió dollárt (269 millió forint) költöttek, és becslésük szerint 110 millió dollár(17,4 milliárd forint) értékű publicitáshoz jutottak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem