A világ legjobb munkája: íme a nyertes videója

2009. május 6. 13:02

Ben Southall, egy brit segélyszervezet munkatársa kapta meg a világ legjobb állásának titulált gondnoki feladatot. A pozíciót Queensland állam turisztikai hivatala hirdette meg még januárban, a hat hónapra szóló munkáért 150 ezer ausztrál dolláros (23,5 millió forint) fizetés jár.

A 34 éves brit Ben Southall nem kevesebb mint 35 ezer jelentkezőt megelőzve végzett az első helyen, így júliustól ő kezdhet "dolgozni" az ausztráliai Nagy-korallzátonyon.

Ben Southall (Fotó: 2.bp.blogspot.com)

A hat hónapos munkáért 150 ezer ausztrál dolláros, azaz mintegy 23,5 millió forintos fizetés jár. A gondnok legfőbb feladata az lesz, hogy a szigetek között utazgatva felfedezze a Nagy-korallzátony nyújtotta élményeket, és ezekről beszámoljon blogjában illetve videónaplójában. A szigetfelügyelő luxusvillában lakhat majd, és szinte minden költségét az idegenforgalmi hivatal fedezi.

A győztest egy 16 fősre szűkített végső listáról választották ki, amelynek tagjai vasárnap érkeztek meg vágyott munkahelyükre, a Hamilton-szigetre. A szűkített listára 15 ország 20 és 38 év közötti jelentkezői kerültek, tíz férfi és hat nő.

A végső győzelemre esélyesek között volt olyan, aki korábban megfordult már a pornószakmában is, egy másik jelölt szerint pedig Osama bin Laden lett volna a legmegfelelőbb a munka elvégzésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Peter Lawrol, Queensland állam turisztikai minisztere elmondta, hogy a brit férfi kreatív ötleteivel és kezdeményezőképességével győzte meg a zsűrit, és azzal, hogy képes volt felnőni a kihívásokhoz.

A jelentkező videójában magát kalandvágyónak, és őrülten energikusnak jellemző Southall dolgozott már idegenvezetőként Afrikában, rendszeresen részt vesz egy zenei fesztivál szervezésében, és közreműködött már egy segélyszervezet munkájában is. Szabadidejét hegymászással és hosszútávfutással tölti.

Queensland állam turisztikai hivatalának vezetői biztosak abban, hogy Sothall képes lesz komoly rajongótábort kiépíteni a Nagy-korallzátony népszerűsítését szolgáló blogbejegyzéseivel. A reklámhadjáratra 1,7 millió dollárt (269 millió forint) költöttek, és becslésük szerint 110 millió dollár(17,4 milliárd forint) értékű publicitáshoz jutottak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?