9 °C Budapest

A világ legjobb munkája: íme a nyertes videója

2009. május 6. 13:02

Ben Southall, egy brit segélyszervezet munkatársa kapta meg a világ legjobb állásának titulált gondnoki feladatot. A pozíciót Queensland állam turisztikai hivatala hirdette meg még januárban, a hat hónapra szóló munkáért 150 ezer ausztrál dolláros (23,5 millió forint) fizetés jár.

A 34 éves brit Ben Southall nem kevesebb mint 35 ezer jelentkezőt megelőzve végzett az első helyen, így júliustól ő kezdhet "dolgozni" az ausztráliai Nagy-korallzátonyon.

Ben Southall (Fotó: 2.bp.blogspot.com)

A hat hónapos munkáért 150 ezer ausztrál dolláros, azaz mintegy 23,5 millió forintos fizetés jár. A gondnok legfőbb feladata az lesz, hogy a szigetek között utazgatva felfedezze a Nagy-korallzátony nyújtotta élményeket, és ezekről beszámoljon blogjában illetve videónaplójában. A szigetfelügyelő luxusvillában lakhat majd, és szinte minden költségét az idegenforgalmi hivatal fedezi.

A győztest egy 16 fősre szűkített végső listáról választották ki, amelynek tagjai vasárnap érkeztek meg vágyott munkahelyükre, a Hamilton-szigetre. A szűkített listára 15 ország 20 és 38 év közötti jelentkezői kerültek, tíz férfi és hat nő.

A végső győzelemre esélyesek között volt olyan, aki korábban megfordult már a pornószakmában is, egy másik jelölt szerint pedig Osama bin Laden lett volna a legmegfelelőbb a munka elvégzésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Peter Lawrol, Queensland állam turisztikai minisztere elmondta, hogy a brit férfi kreatív ötleteivel és kezdeményezőképességével győzte meg a zsűrit, és azzal, hogy képes volt felnőni a kihívásokhoz.

A jelentkező videójában magát kalandvágyónak, és őrülten energikusnak jellemző Southall dolgozott már idegenvezetőként Afrikában, rendszeresen részt vesz egy zenei fesztivál szervezésében, és közreműködött már egy segélyszervezet munkájában is. Szabadidejét hegymászással és hosszútávfutással tölti.

Queensland állam turisztikai hivatalának vezetői biztosak abban, hogy Sothall képes lesz komoly rajongótábort kiépíteni a Nagy-korallzátony népszerűsítését szolgáló blogbejegyzéseivel. A reklámhadjáratra 1,7 millió dollárt (269 millió forint) költöttek, és becslésük szerint 110 millió dollár(17,4 milliárd forint) értékű publicitáshoz jutottak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?