22 °C Budapest

Globális MBA: egyszerre 4 országban is tanulhatsz!

Pénzcentrum
2008. október 9. 16:00

Az MBA képzések egyre népszerűbbek a világ minden táján. A jó oktatás mellett viszont ma már az is alapvető fontosságú, hogy valakinek nemzetközi tapasztalata is legyen. Emiatt fogott össze néhány iskola, hogy a diákoknak megadják ezt a lehetőséget.

Az ESADE üzleti iskola új globális programja különösen azoknak megfelelő, akik egyébként is sokat utaznak a munkájukból kifolyólag, mint például számos vezető. A modulokat úgy lehet szervezni, hogy a munka helyszínén tudja elvégezni a diák, így egy-egy modul elvégzése után megvan a lehetőség a feladatok elvégzésére is, így a tanfolyam egy részéhez, ha más nem az utazáshoz a munkahely is hozzá tud járulni.

Az utóbbi egy évben ráadásul komoly igény jelent meg a nemzetközi piacokon való jártasságra is, amit az MBA képzések sem hagyhatnak figyelmen kívül. Ezt könnyen le lehet fedni egy globális képzéssel vagy akár egy olyan MBA programmal is, ami a saját országon kívül még legalább egy másik országban oktatja a modulokat. Bár az utazási költségek azért hatással lehetnek a képzés költségeire is.

Az ESADE MBA globális képzést igyekszik nyújtani több más iskolával összefogva, 6 modulon keresztül igyekszik tanítani a jelentkezőket, a helyszínek pedig a legváltozatosabbak, van oktatás Európában, Dél-Amerikában, Indiában és az Egyesült Államokban is, jövőre pedig Indiát Kína fogja váltani.

A díjakban bár valamennyire meglátszik az utazás költsége is, a szervezők szerint ez nem jelent akkora többletet, amivel még ne tudnának megbirkózni a jelentkezők. A képzés jelenlegi költsége 85 ezer euró (21,42 millió forint), viszont a 35 fős csoportból mindenkinek vagy részben vagy egészben a munkáltató finanszírozza a tanulását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nemzetközi környezet mellett arra is figyelnek a szervezők, hogy a csoportba bejutó diákok lehetőleg mind különböző országokból származzanak, ugyanis egymás kultúrájáról, életéről és országáról így lehet a legtöbbet tanulni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?