19 °C Budapest

6 baklövés, amit elkövethetsz a munkahelyeden

Pénzcentrum
2008. június 30. 16:00

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy egy irodában nem illik strandpapucsot viselni, káromkodni, 600 megás filmeket letölteni, vagy a gyerek 150 oldalas házi dolgozatát kinyomtatni. Ezeken kívül természetesen számos egyéb baklövést is elkövethetünk, ami árthat előmenetelünk szempontjából. Lássuk, mi az a hat, amit talán kevesen sejtenek.

1. Soha ne beszélj politikáról!
Egyértelmű pártfoglalás politikai témát illetően nem túl szerencsés, ennek hangos kinyilvánítása pedig még kevésbé, ez ugyanis a leggyorsabb módja az ellenség-szerzésnek.

2. Ne nyeld le a magas költségeket!
A rohamosan emelkedő olajárak miatt talán most érkezett el a legjobb idő egy fizetésemelés kieszközlésének. Ha nem is kapod meg azonnal, de jó alapot biztosíthatsz magadnak a következő bér-megállapodáshoz.

3. Ne szerénykedj értékeléskor!
Önértékelés során meg kell találni a középutat szerénység és a önfényezés között, hogy a főnök valós képet kapjon arról, hogy az általad végzett feladat mennyire bonyolult, és milyen hasznot hoz a cégnek. Félre tehát az álszerénységgel!

4. Ne tűntesd fel jelentéktelennek az általad elkövetett hibákat!
Valószínűleg mindenki kellemetlenül érzi magát egy-egy elkövetett hiba, mulasztás után, azonban semmiképp nem tűntet fel jó színben, ha a főnököd előtt ezeket nem ismered be, vagy elbagatellizálod annak súlyát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5. Használd ki a szabadságodat!
Még ha úgy is érzed, hogy nagy szükség van rád a munkahelyeden, és nem tudod átcsoportosítani a munkáidat, akkor is próbálj meg elmenni nyaralni. Tudni kell egyensúlyt tartani munka és magánélet között, és ezt a főnököd is el kell, hogy ismerje. Különben is, nyaralásból hazatérve újult erővel vetheted bele magad a munkába.

6. Ne fogadd el vaktában a felajánlott kinevezést!
Sokan úgy gondolják, hogy egy kinevezéssel csak jól járhatnak, későbbi pályafutásuk és pénz szempontjából is. Ez azonban tévedés. Mielőtt igent mondanál egy előléptetésre, tegyél fel néhány fontos kérdést, például, hogy milyen új feladatokkal és többletmunkával jár ez, kik lesznek az új munkatársaid, és milyen későbbi előrelépési lehetőséget rejt magában az új pozíció. Ezek ismerete nélkül nem lehet megalapozott döntést hozni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?