16 °C Budapest

Elkésett adócsalók: már nincs menekvés a DVD-ügyből!

Pénzcentrum
2008. június 2. 11:00

Lecsúsztak az adóamnesztiáról azok az érintett német ügyfelek, akiket a liechtensteini bankadatokat tartalmazó DVD lopásának tényéről későn tájékoztatták. A német adócsalók, akik a DVD-affér miatt az adóhatóság látókörébe kerültek, kártérítési pert indíthatnak a liechtensteini LGT-Bank ellen, adta hírül egy ottani ügyvéd a múlt héten.

Tudvalevő, hogy a 2001 elejétől 2002 őszéig a bankban dolgozó Heinrich K. ügyféladatokat lopott el, amivel 2004-ben megpróbálta megzsarolni a bankot. Mivel ezen a vonalon nem járt sikerrel, lemásolta az adatokat, és 2006-ban pénzért felajánlotta a német kormánynak az adatokat. Viszonzásképpen nem kis összeget kapott, és új személyazonosságot Ausztráliába. Azóta Németországban adókerülők százai adták fel magukat, aminek következtében az eddig be ne fizetett adót természetesen ki kellett fizetniük.

A vagyonkezelők is képbe kerültek...

2005 kezdetén azonban átfogó adóamnesztiát kaptak azok, akik éltek a lehetőséggel és az eltitkolt adót befizették, mivel így a bírságot, és a késedelemért kirótt összegeket nem kellett megtéríteni. Ez az adókerülőknek lényegesen kedvezőbb volt, mintha saját magukat jelentették volna fel, vagy lebuktak volna az ellopott adatok miatt.

Ezzel viszont egyre kellemetlenebb helyzetbe kerültek az ügyben részt vevők, azok akik segítettek az eltitkolni kívánt összegek elrejtésében, mint például az ügyvédek vagy a vagyonkezelők, akiket többek között Ausztriában ugyanúgy büntetnek.

A "kedvezmények" időszakának azonban vége van. A németek által megvett DVD-n például 150 osztrák állampolgár szerepel, névvel, pontos adatokkal, akiket máris nyomozás alá vontak. Vagyis mostanra elkésett az, aki mégis szeretné befizetni az elmaradt adót. Egy ügyvéd szerint kártérítési pert indíthatnak az LGT-Bank ellen, a hiányos tájékoztatás miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összességében az elmúlt hetekben 86 bűnbánó ember jelentkezett az adóhatóságnál. Közülük 61-en találhatóak meg azon a bizonyos adathordozón, a maradék 25 pedig szerencsétlenül járt, mivel ők nem buktak volna le, ha kivárják az ügy végét.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04