Dzsasztin és Britni: a jövő magyar sikernevei?

Pénzcentrum
2008. április 18. 13:00

Az Abbey Bank által készített felmérés szerint az átlagos brit szülők 45 órát agonizálnak afölött, hogy milyen nevet adjanak születendő gyermeküknek. Ez összesítve (ha ennek a számnak van értelme) 30 millió órát jelent Nagy Britanniában.

A felmérés szerint minden harmadik szülő úgy gondolja, hogy a megfelelő név kiválasztása sorsdöntő lehet a gyerek jövőjére nézve, hisz egy jólcsengő név önbizalmat kelt, de sokan még a karrierjüket is ettől teszik függővé. Ekkora jelentőséget tulajdonítva a névválasztásnak már nem is annyira meglepő a 45 órás fejtörés.

Vajon hazánkban milyen keresztnévvel lettek a legtöbben sikeresek? Béla, Géza, Zsuzsanna...? Érdekes eredményeket hozhatna egy ilyen tanulmány. Valószínűleg a most felnövekvő generációk már mással lesznek sikeresek.

2006-ban az alábbi nevek voltak a legkedveltebbek hazánkban.


Hogy a jövőben mik lesznek azok, nehéz lenne megjósolni. Évről évre újabb és újabb nevek kerülnek be a hivatalos utónévkönyvbe. 2007-ben például az alábbiak kerültek bejegyzésre (Forrás: MTA Nyelvtudományi Intézet)

Fiúk: Abosa, Adriánó, Amir, Anri, Áser, Aton, Bakta, Barangó, Benedikt, Benitó, Bonca, Dasztin, Dengizik, Déva, Dilen, Diegó, Dzsasztin, Dzsulió, Eliézer, Elija, Erk, Fortunátó, Gandelf, Itiel, Jákim, Johanán, Junior, Kelvin, Klausz, Krisztofer, Leándrosz, Leopárd, Móka, Oleg, Rikárdó, Sirály, Tadeusz, Valton, Vincent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lányok: Adolfina, Aleszja, Aloé, Amidala, Anicéta, Áprilka, Aranyka, Ata, Barack, Bársony, Berkenye, Bogi, Britni, Cinderella, Csillagvirág, Csipke, Debóra, Diotíma, Domiciána, Ecska, Ékes, Emili, Eper, Európa, Fehér, Gyönyörű, Hadassa, Jadviga, Jusztícia, Loren, Mandorla, Opál, Primula, Szúra, Talita, Tavasz, Triniti, Zafira, Zefira, Zoja, Zsüsztin.

De ha valaki a bőség zavarában nem találna kedvére valót az utónévkönyvben, kitalálhat maga is. Mindössze az eljárási illetéket kell befizetnie, és kérvényeznie annak bejegyzését az illetékes anyakkönyvvezetőnél. Ezt azonban érdemes már a születés előtt hónapokkal megtenni.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?