Dzsasztin és Britni: a jövő magyar sikernevei?

Pénzcentrum
2008. április 18. 13:00

Az Abbey Bank által készített felmérés szerint az átlagos brit szülők 45 órát agonizálnak afölött, hogy milyen nevet adjanak születendő gyermeküknek. Ez összesítve (ha ennek a számnak van értelme) 30 millió órát jelent Nagy Britanniában.

A felmérés szerint minden harmadik szülő úgy gondolja, hogy a megfelelő név kiválasztása sorsdöntő lehet a gyerek jövőjére nézve, hisz egy jólcsengő név önbizalmat kelt, de sokan még a karrierjüket is ettől teszik függővé. Ekkora jelentőséget tulajdonítva a névválasztásnak már nem is annyira meglepő a 45 órás fejtörés.

Vajon hazánkban milyen keresztnévvel lettek a legtöbben sikeresek? Béla, Géza, Zsuzsanna...? Érdekes eredményeket hozhatna egy ilyen tanulmány. Valószínűleg a most felnövekvő generációk már mással lesznek sikeresek.

2006-ban az alábbi nevek voltak a legkedveltebbek hazánkban.


Hogy a jövőben mik lesznek azok, nehéz lenne megjósolni. Évről évre újabb és újabb nevek kerülnek be a hivatalos utónévkönyvbe. 2007-ben például az alábbiak kerültek bejegyzésre (Forrás: MTA Nyelvtudományi Intézet)

Fiúk: Abosa, Adriánó, Amir, Anri, Áser, Aton, Bakta, Barangó, Benedikt, Benitó, Bonca, Dasztin, Dengizik, Déva, Dilen, Diegó, Dzsasztin, Dzsulió, Eliézer, Elija, Erk, Fortunátó, Gandelf, Itiel, Jákim, Johanán, Junior, Kelvin, Klausz, Krisztofer, Leándrosz, Leopárd, Móka, Oleg, Rikárdó, Sirály, Tadeusz, Valton, Vincent.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lányok: Adolfina, Aleszja, Aloé, Amidala, Anicéta, Áprilka, Aranyka, Ata, Barack, Bársony, Berkenye, Bogi, Britni, Cinderella, Csillagvirág, Csipke, Debóra, Diotíma, Domiciána, Ecska, Ékes, Emili, Eper, Európa, Fehér, Gyönyörű, Hadassa, Jadviga, Jusztícia, Loren, Mandorla, Opál, Primula, Szúra, Talita, Tavasz, Triniti, Zafira, Zefira, Zoja, Zsüsztin.

De ha valaki a bőség zavarában nem találna kedvére valót az utónévkönyvben, kitalálhat maga is. Mindössze az eljárási illetéket kell befizetnie, és kérvényeznie annak bejegyzését az illetékes anyakkönyvvezetőnél. Ezt azonban érdemes már a születés előtt hónapokkal megtenni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?