18 °C Budapest

A legjobban kereső popsztárok: ki kaszált a legnagyobbat?

Pénzcentrum
2007. november 26. 10:05

Bár a zene világa egyre inkább a fiataloké, ha a nagy pénzről van szó, azért azt még mindig a "veteránok" kapják. A Forbes rangsorba állította a legjobban kereső zenészeket, amelynek élén a Rolling Stones végzett.

2006 júniusától 2007 júinusáig összesen 88 millió dollárt (15 261 millió forint) keresett az együttes, ezzel a lista élére kerülve. A második helyezett a sokak által ismert, és már régóta a pályán lévő Madonna, 72 millió dollárral (12 486 millió forint), a harmadik helyet pedig Elton Johnnak sikerült elérnie, 53 millió dollárral (9 191 millió forint).

Annak ellenére, hogy a zeneszakma "öregei" végeztek az első három helyen, a fiatalok is jól szerepeltek a listán, 50 Cent 33 millió dollárt (5 723 millió forint), Justin Timberlake 20 millió dollárt keresett (3 468 millió forint).

A legtöbb pénzt a hiedelmekkel ellentétben nem az eladott lemezek hozzák, bár ezek is jelentős részt képviselnek a megkeresett milliókban, hanem a turnék. A múlt évben a Rolling Stones például 139 millió dollárt (24 105 millió forint) kért egy Észak-Amerikai turnéért, Madonna 2006-os Confessions elnevezésű turnéja pedig 194 milliót (33 643 millió forint) hozott a konyhára.

A fiatalok még nem tudnak ilyen összegeket kiharcolni, ez úgy tűnik egyelőre csak a régebb óta a szakmában lévő sztárok kiváltsága marad. Emellett az sem árt, ha nem csak Amerikában népszerű az ember, ugyanúgy oda kell figyelni az ázsiai, és európai közönségre is, mivel ez is megdobhatja az eladott lemezek számát, és a koncertek sikerességét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lemezeladások és turnék viszont korántsem előre kalkulálható dolgok, vagyis a bevétel sem fix ezekből a forrásokból. Így ha a sztárok meg szeretnék tartani az életszínvonalukat, szükségük van egyéb bevételi forrásokra is, mint például a nevük márkanévként való használata. A nevüket adhatják parfümhöz, az éppen aktuális divat egy darabjához, vagy bármihez, amit el lehet adni a rajongóknak, és állandó bevételi forrást eredményez...

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?