Megdöbbentő számok: rengeteg a milliárdos Kínában

Pénzcentrum
2007. október 11. 09:24

Egy év alatt hétszeresére emelkedett Kínában az egymilliárd dollár (mintegy 180 milliárd forint) feletti vagyonnal rendelkező személyek száma - adta hírül az éves rendszerességű Hurun jelentés. A számban nemcsak annak növekedési üteme döbbenetes, hanem az is, hogy ezzel Kína már a második abban a rangsorban, mely az adott országban lévő dollármilliárdosok száma alapján készül: csak az USA előzi meg a maga 400 főjével.

Közzétette rendszeres éves jelentését Rupert Hoogewerf, akit Kínában csak "Hurun"-ként ismer a közvélemény. A dokumentum szerint a Nagy Fal hazájában a dollármilliárdosok száma mára 106 főre emelkedett (szemben a tavaly számolt 15-tel) mellyel az országok rangsorában Kína már a második a 400 dollármilliárdost magáénak mondható USA mögött.

A vagyonosok számának dinamikus növekedése várhatóan a jövőben is folytatódni fog, a Hurun listát 1999 óta készítő Rupert Hoogewerf szerint ugyanis már most is több mint 200-an lehetnek Kínában a dollármilliárdosok, csak nem mindenki jelenti be vagyonelemeit. A szakértő arra is figyelmeztetett: a tőzsdei szárnyalás jelentősen hozzájárult a gazdagodáshoz.

A Hurun listán egyébként 800 kínai szerepel, akiknek összesített vagyona 457 milliárd dollárt tesz ki és egyenként mindegyikük vagyona meghaladja a 105 millió dollárt. Az átlagos vagyon a tavalyihoz képest szintén a duplájára emelkedett, jelenleg 562 millió dollár.

A ranglista első helyezettje 17.5 milliárd dollárral az a 26 éves Jang Huj-Jen, aki ingatlanfejlesztéssel foglalkozó apjától örökölte vagyonát.

  
Mint ismeretes, az elmúlt években egyre erősödött a vita a közgzdászok között abban a kérdésben, hogy a globális gazdasági növekedés talpon tud-e majd maradni, ha az USA egyszer újra recesszióba süllyed.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Míg az elmúlt években a legtöbb szakértő amellett foglalt állást, hogy ilyen helyzetben a világgazdasági növekedés is jelentősen visszaesik, addig napjainkban egyre többen vannak azon a véleményen, hogy az olyan dinamikusan növekvő fejlődő országok, mint a BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína) országok, vagy az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió ellensúlyozzák majd az USA lassulását. A legfőbb érv éppen a fenti hírhez kapcsolódik: az elemzők-közgazdászok szerint a fejlődő országok export tevékenysége mellett a belső fogyasztásuk növekedése egyre komolyabb méreteket ölt, kösöznhetően az életszínvonal emelkedésének.

A fentiek mára már tükröződnek a részvénypiacok értékeltéségében is: a fejlődő piacok P/E alapon már prémiummal forognak a globális piachoz képest. Az optimizmus közepette arról sem feledkezhetünk azonban meg, hogy a vagyonosodás és az életszínvonal emelkedése a fejlődő országokban egyelőre csak bizonyos rétegeket érint, a társadalmi szakadékok a szegények és a gazdagok között mindeközben egyre mélyebbek és szélesebbek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem