12 °C Budapest

Egyre több bűnöző kerül kézre...

Pénzcentrum
2007. október 24. 11:57

Az elmúlt éjszaka során két helyszínen összesen csaknem 29 millió forint értékben foglaltak le hamis márkajelzésű bőrkabátokat és magyar adójegy nélküli cigarettát a vámosok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Vám- és Pénzügyőrség Mélységi Ellenőrző Csoportjának járőrei a hegyeshalmi határátkelőhely kilépő oldalán ellenőriztek egy olasz rendszámú tehergépkocsit. A gépjármű román sofőrje a vámosok kérdésére, hogy van-e nála cigaretta, illetve szeszesital, nemleges választ adott, valamint elmondta, hogy Romániából Olaszországba szállít ruházati termékeket. A pénzügyőrök a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek, amelynek során a csomagtérben - a különféle egyéb ruházati termékeken túl - több kartonban és műanyag táskában mindegy 300 darab Davidson-Motor E HD/US 1915 feliratú bőrmellényt és bőrkabát találtak, amelyeket a sofőr nem ismert el magáénak, eredetükről igazolást nem tudott bemutatni.

A ruházati termékek a vásárló megtévesztésére alkalmas hamisítványok. A csaknem 17 millió forint értékű kabátokat, mellényeket a Vám- és Pénzügyőrség lefoglalta, a sofőr ellen pedig áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A pénzügyőrök ugyanezen az éjszakán Hajdú-Bihar megyében is eredményesen dolgoztak.

A vámnyomozók egy nyíradonyi ingatlanon tartottak házkutatást. Az ingatlan területén álló személygépkocsiban 3500 doboz, az egyik melléképületben pedig további 26 ezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. A tulajdonos a dohányáruk származását, illetve adózott voltát nem tudta igazolni, azonban elismerte, hogy az árut ismeretlen személyektől vásárolta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vámosok a mintegy 14 millió forint értékű cigarettát lefoglalták és jövedéki orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak az ingatlan tulajdonosa ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20