1 °C Budapest

Néhány dolog, amit nem árt tudni a munkaerő-kölcsönzésről

Pénzcentrum
2007. március 14. 08:00

Egyre többen, s egyre gyakrabban fordulnak napjainkban mind vállalatok, mind munkavállalók a munkaerő-kölcsönzéshez. Utánajártunk, mi ez, s mit kell erről a foglalkoztatási formáról feltétlenül tudni.

Mit is takar pontosan a munkaerő-kölcsönzés?

A Munka Törvénykönyve (MT) egy egész fejezetet szentel ennek a munkavállalási formának, a munkaerő-kölcsönzés is munkaviszonynak számít, bár igaz, nem egy hagyományos értelemben vett munkaviszonyról van szó.

Munkaerő-kölcsönzésnek a törvény alapján az a tevékenység minősül, melynek keretében a kölcsönbeadó (azaz a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég) a munkavállalót a kölcsönvevőnek (akinél a munkavállaló dolgozni fog) átengedi. A munkavállaló ennek alapján tehát a kölcsönbeadóval áll munkaviszonyban.

Az egyik neves, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég megítélése szerint ez a foglalkozási forma bárki számára ajánlott, s lényegében nincs különbség a hagyományos munkavállalás és a kölcsönzés között. Az hogy milyen területről, mely vállalkozások, cégek keresnek kölcsönzött munkaerőt, szerintük teljes mértékben változó.

Amit azonban kiemeltek, hogy a kereskedelem területe még mindig dominánsnak minősül a munkaerő-kölcsönzésben. Egyébként változatos képet mutatnak a betöltött munkakörök is, egyre szélesebb a kölcsönzéssel betölthető állások palettája.

Mikor ajánlott?

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek többsége akkor ajánlja ezt a megoldást, ha a cégnek alkalmi, időszakos munkaerőre van szüksége (így például szükség van munkaerőre addig is, amíg az eredeti pozíciót betöltő munkavállaló GYES-re megy). A munkavállalók közül pedig leggyakrabban azoknak ajánlják ezt a megoldást, akik esetleg pályakezdők, vagy épp két munka között vannak.

Megfelelő lehet ez a foglalkoztatási forma diákoknak is, akik a nyári szünet alatt kívánnak valamely cégnél munkát vállalni.

Mit érdemes tudni a munkaerő-kölcsönzésről?

A munkaerő-kölcsönzés speciális munkaügyi jellegéből fakadóan a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég válik a munkaadóvá, a foglalkoztató pedig a partner cég lesz. Ez tehát azt jelenti, hogy a munkavállaló ugyan a foglalkoztatónál (aki a kölcsönbe vevő, a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég partnere) "rója le munkakötelezettségét", a fizetését azonban a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégtől kapja meg. Ez tehát jelentős előnyt képvisel a kölcsönző cégek számára, hiszen a munkavállalóval kapcsolatban nem keletkezik plusz adminisztrációs teher, mivel a bérek, járulékok, egyéb költségek a kölcsönbe adó céget terhelik.

A MT rendelkezik arról, hogy a munkavállaló és a kölcsönbe adó között létrejövő szerződésnek kell tartalmaznia többek között azt, hogy a munkaszerződés kölcsönzés céljából jön létre, valamint rögzíteni kell a munkavállaló személyi alapbérét is. A kölcsönbe adónak és kölcsönbe vevőnek is külön kell szerződést kötnie, amelyben rögzítik a kölcsönzés időtartamát, a munkavégzés helyét, s az elvégzendő munka jellegét.

Amennyiben a kölcsönbe adó és a kölcsönbe vevő nem rendelkezik másképp, a foglalkoztatással kapcsolatos, jogszabályban meghatározott költségeket a kölcsönbe adónak kell viselnie. Ilyen költségek a törvény szerint különösen az utazási költségek, valamint a munkavégzéshez szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat díja is.

Az, hogy valaki már "kikölcsönzött", nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy részmunkaidőben egyéb munkát vállaljon - hívta fel figyelmünket a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég. Mindössze annak a kritériumnak kell eleget tenni, hogy a Munka Törvénykönyve által meghatározott havi munkavállalás maximális határát nem szabad átlépni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.08 10:23
A 2022. november 16-án tartott Kormányinfón bejelentésre került, hogy a kormány turisztikai akcióter...
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?