Sokan mennek hamarabb nyugdíjba

Pénzcentrum
2007. március 13. 15:00

Legalábbis az amerikai Fidelity Investments által végzett felmérés alapján ez a következtetés vonható le. A tanulmány szerint a leggyakoribb visszavonulási ok valamilyen egészségügyi probléma.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felmérés arra is rámutatott, hogy egy átlagos, munkát vállaló család jelenleg a bevételeinek 58 százalékát teszi félre a nyugdíjas évekre (amelybe mind a társadalombiztosítási mind a nyugdíjpénztári befizetéseket beleszámították). Ez jóval alacsonyabb arány, mint amit maga a Fidelity is szorgalmaz, ezeknek a megtakarításoknak szerintük 80 százaléknak kellene lenniük.

Guy L. Patton, a Fidelity vezérigazgatója szerint a számok rémes jövőképet mutatnak. Bár a legtöbb ember igyekszik 65 éves koráig dolgozni, hogy meglegyen a betevő a későbbi évekre is, sokuknak ez nem sikerül, egészségügyi gondok miatt. Ráadásul pont ezek a gondok emelik meg a későbbiek során is a kiadásokat, amelyek miatt az a bizonyos 58 százalék nem bizonyul elegendőnek.

A nyugdíjas évekre való takarékoskodás megfelelő mértéke már régóta vita tárgya az amerikaiaknál. Rossz nyelvek szerint az olyan cégeknek, mint a Fidelity érdekükben áll, hogy minél többet takarítsanak meg az emberek, mivel így hozzájuk áramlik több pénz.

A felmérés mintegy 2000 teljes munkaidős állásban dolgozó amerikait ölel fel, akik 25 évesnél idősebbek, s évente legalább 20 000 dollárt keresnek, valamint megkérdeztek 793, 55 évesnél idősebb nyugdíjast is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A munkavállalók 77 százaléka gondolja úgy, hogy nem tesz félre eleget a nyugdíjas évekre, a tavalyi 83 százalékkal szemben. Sokan a 25-42 éves korosztályból két oldalról is nyomást éreznek, sokszor választaniuk kell, hogy a szüleiket támogatják, vagy gyermekeik oktatásáról gondoskodnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?