12 °C Budapest

Új telefon a láthatáron - a nagyszülőkre is gondoltak

Pénzcentrum
2007. február 16. 15:00

Egy kis osztrák vállalat, az Emporia Telecom szembefordult az aktuális trenddel, a héten megtartott 3GSM mobiltelefon-kiállításon egy, a kifejezetten a növekvő "ősz piacra", azaz a 65 éven felülieknek szánt készüléket mutatott be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Reinhard Handlgruber, az Emporia Telecom exportmenedzsere szerint az általuk végzett piackutatás egyértelműen kimutatta, hogy az idősebbeknek problémát okoz a komplikált telefonok használata. Amire nekik szükségük lenne, az a nagy képernyő nagy gombokkal, illetve a könnyen átlátható és használható menürendszer. A piackutatást nyugdíjas otthonokban végezték, és felfedezésük szerint a 65 év felettieknél jelentkezik igény könnyen használható mobiltelefonra.

Az általuk kidolgozott telefonban nincs kamera, s nincs internet hozzáférés sem, ellenben található rajta egy olyan gomb, melyet vészhelyzet esetén megnyomva egyből elérik rokonaikat. A készülék kompatibilis a hallókészülékekkel is, és AAA-s elemekkel működik.

Eddig egyik nagyobb gyártó sem rukkolt még elő idősek számára kifejlesztett telefonnal, de néhányan már felfedezték, hogy nem mindenki osztja a lelkesedést a mindentudó masinák iránt. A Vodafone például a Sagem-mel összefogva dolgozta ki "Vodafone Simply" (Vodafone egyszerűen) szolgáltatását, mely egy könnyen használható telefont, és egyszerű számlázási rendszert foglal magában. A Motorola pedig a "Motofone" névvel ellátott modelljének piacra dobásán munkálkodik. A készüléket a feltörekvő országok piacára szánják, illetve azoknak, akiknek egyszerű és olcsó telefonra van szükségük.

Az Emporia Telecom augusztus óta mintegy 50 000 készüléket értékesített, s Handlgruber szerint további terjeszkedést terveznek a fő piacuknak számító Ausztria és Németországon határain kívül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20