3 °C Budapest

Új telefon a láthatáron - a nagyszülőkre is gondoltak

Pénzcentrum
2007. február 16. 15:00

Egy kis osztrák vállalat, az Emporia Telecom szembefordult az aktuális trenddel, a héten megtartott 3GSM mobiltelefon-kiállításon egy, a kifejezetten a növekvő "ősz piacra", azaz a 65 éven felülieknek szánt készüléket mutatott be.

Reinhard Handlgruber, az Emporia Telecom exportmenedzsere szerint az általuk végzett piackutatás egyértelműen kimutatta, hogy az idősebbeknek problémát okoz a komplikált telefonok használata. Amire nekik szükségük lenne, az a nagy képernyő nagy gombokkal, illetve a könnyen átlátható és használható menürendszer. A piackutatást nyugdíjas otthonokban végezték, és felfedezésük szerint a 65 év felettieknél jelentkezik igény könnyen használható mobiltelefonra.

Az általuk kidolgozott telefonban nincs kamera, s nincs internet hozzáférés sem, ellenben található rajta egy olyan gomb, melyet vészhelyzet esetén megnyomva egyből elérik rokonaikat. A készülék kompatibilis a hallókészülékekkel is, és AAA-s elemekkel működik.

Eddig egyik nagyobb gyártó sem rukkolt még elő idősek számára kifejlesztett telefonnal, de néhányan már felfedezték, hogy nem mindenki osztja a lelkesedést a mindentudó masinák iránt. A Vodafone például a Sagem-mel összefogva dolgozta ki "Vodafone Simply" (Vodafone egyszerűen) szolgáltatását, mely egy könnyen használható telefont, és egyszerű számlázási rendszert foglal magában. A Motorola pedig a "Motofone" névvel ellátott modelljének piacra dobásán munkálkodik. A készüléket a feltörekvő országok piacára szánják, illetve azoknak, akiknek egyszerű és olcsó telefonra van szükségük.

Az Emporia Telecom augusztus óta mintegy 50 000 készüléket értékesített, s Handlgruber szerint további terjeszkedést terveznek a fő piacuknak számító Ausztria és Németországon határain kívül.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?