5 °C Budapest

Kölcsönkér a nyugdíjasoktól a Tesco - 50 év alatt vissza is adja...

Pénzcentrum
2007. február 27. 05:30

50 éves futamidejű fontkötvény kibocsátására készül a világ második legnagyobb kiskereskedője, a Tesco, mely lépés azért is kiemelkedő jelentőséggel bír, mert fontban ez lesz az egyik leghosszabb futamidejű vállalati kötvény.

A várhatóan 500 millió fontos kibocsátásban a Barclays Capital mellett a Deutsche Bank és a JP Morgan Cazenove is közreműködik.

A keresletet várhatóan a nyugdíjalapok szolgáltatják majd, melyek hosszú távú kötelezettségeik miatt ilyen időtávra szeretnék biztonságosan, megfelelő hozam mellett kihelyezni forrásaikat. Ezen igényeket meglehetősen kevés vállalati kibocsátó tudja kielégíteni, a Tesco azonban egy növekedést produkáló, kiemelkedő hitelbesorolással rendelkező cég, így megfelelő célpont lehet a nyugdíjalapok számára.

2006 márciusában a Tesco egy 36 éves, 300 millió fontos kibocsátást hajtott végre, mely egészen mostanáig a leghosszabb futamidejű kötvénykibocsátása volt. A font alapon 50 évre kibocsátó cégek körébe olyan vállalatok tartoznak, mint a francia vasút üzemeltető Reseau Ferre de France és a British Gas.

A Tesco a Standard & Poor's-nál és a Fitchnél is A+, a Moody's-nál pedig az ennek megfelelő A1-es besorolással büszkélkedhet.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?