1 °C Budapest

Kölcsönkér a nyugdíjasoktól a Tesco - 50 év alatt vissza is adja...

Pénzcentrum
2007. február 27. 05:30

50 éves futamidejű fontkötvény kibocsátására készül a világ második legnagyobb kiskereskedője, a Tesco, mely lépés azért is kiemelkedő jelentőséggel bír, mert fontban ez lesz az egyik leghosszabb futamidejű vállalati kötvény.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A várhatóan 500 millió fontos kibocsátásban a Barclays Capital mellett a Deutsche Bank és a JP Morgan Cazenove is közreműködik.

A keresletet várhatóan a nyugdíjalapok szolgáltatják majd, melyek hosszú távú kötelezettségeik miatt ilyen időtávra szeretnék biztonságosan, megfelelő hozam mellett kihelyezni forrásaikat. Ezen igényeket meglehetősen kevés vállalati kibocsátó tudja kielégíteni, a Tesco azonban egy növekedést produkáló, kiemelkedő hitelbesorolással rendelkező cég, így megfelelő célpont lehet a nyugdíjalapok számára.

2006 márciusában a Tesco egy 36 éves, 300 millió fontos kibocsátást hajtott végre, mely egészen mostanáig a leghosszabb futamidejű kötvénykibocsátása volt. A font alapon 50 évre kibocsátó cégek körébe olyan vállalatok tartoznak, mint a francia vasút üzemeltető Reseau Ferre de France és a British Gas.

A Tesco a Standard & Poor's-nál és a Fitchnél is A+, a Moody's-nál pedig az ennek megfelelő A1-es besorolással büszkélkedhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20