22 °C Budapest

Délutáni forintgyengülés: újra 253-nál az árfolyam, "intő" már holnap?

Pénzcentrum
2005. október 18. 17:18

A forint reggel még enyhe erősödést mutatott az euróval szemben, majd a kora délutáni órákban visszagyengült a 252-es szint környékére. A délutáni amerikai termelői árindex-adatok lökést jelentettek a magyar fizetőeszköznek, a kurzus délután 5 óra környékére ismét a 253-as szintig emelkedett. Az állampapírok másodpiacán az ÁKK kora délután megállapított referencia-hozamai még enyhe hozamcsökkenéseket jeleznek, ezt követően azonban ismét felfelé vették az irányt a hozamok. Most a 3 éves, illetve annál hosszabb lejáratoknál 6-12 bp-tal járnak magasabban a hozamok, mint tegnap késő délután.

eurhufcomp
eurhufcomp

A piac másfél napig a konszolidáció, illetve az enyhe erősödés jeleit mutatta, ma délután azonban a törékeny hangulat ismét gyengülésbe csapott át. Az amerikai kamatemelési várakozások további lendületet kaphattak a mai vártnál sokkal magasabb termelői árindex-adatok nyomán, amely a feltörekvő piacok megítélését ronthatja. A globális kockázatvállalási hajlandóság csökkenése a magyar piacon ma ismét mind a részvény-, mind a kötvény- , mind a devizapiacon a gyengülésben mutatkozott meg.

2005.10.18 15:09
31 éves csúcson az amerikai termelői árindex - újabb lökés a kamatemelési várakozásoknak? (2.)

Egyelőre erősen kérdéses, hogy holnap folytatódhat-e a gyengülés. Információink szerint elképzelhető, hogy az Európai Bizottság már holnap nyilvánosságra hozhatja a magyar költségvetés aktualizált helyzetéről szóló jelentését (eredetileg csütörtökre tervezték), amely a törékeny hangulatban további lökést adhat a gyengülés irányába.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?