Chikán, Kaderják, Bokorovics: úton a Pplast igazgatóságába

Pénzcentrum
2004. április 28. 16:12

A Pannonplast Rt-ben jelentős részesedéssel rendelkező részvényesek és a társaság finanszírozásában résztvevő pénzintézetek tájékoztatták az Igazgatóságot a Társaság vezető testületeibe javasolt személyek kérdésében. A jelöltek az Igazgatósághoz eljuttatták a jelölés elfogadására vonatkozó írásos nyilatkozatukat-áll a társaság közleményében.

Az Igazgatóság a rendelkezésére álló információk alapján úgy ítéli meg, hogy a jelöltek szakmailag felkészült, jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező és a hazai gazdasági élet szereplői számára ismert szakemberek. Mindezek alapján az Igazgatóság javasolja a 2004. április 29-i éves rendes közgyűlés számára, hogy az alábbi jelöltek megválasztásáról döntsön.

Igazgatósági tagságra jelölt személyek:

Chikán Attila (60), közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (Vállalatgazdaságtan Tanszék) egyetemi tanára. 1998-1999-ben Gazdasági Miniszter, 2000 és 2003 között a BKÁE rektora. Jelenleg a Richter Gedeon Rt. Felügyelő Bizottságának elnöke.

Bokorovics Balázs (30), vegyészmérnök, 1999-től a MATRISK Kockázatkezelő és Tanácsadó Kft. ügyvezetője, jelenleg szakértő alkalmazottja és a Lazarus Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója. 1997 és 1999 között a Cashline Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, határidős divíziójának vezetője.

Kaderják Péter (41), közgazdász, egyetemi doktor, a BKÁE Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője. 1998 és 2000 között az ÁPV Rt. Igazgatósági tagja, 1998 és 1999 között a Gazdasági Minisztérium Kabinetfőnöke, majd 2000 és 2003 között a Magyar Energia Hivatal elnöke.

A fenti jelöltek, valamint Dr. Pázmándi Gyula és Újlaki Gábor jelenlegi Igazgatósági tagok írásban nyilatkoztak, hogy a Társaság új, tervezett Alapszabályának 32.2. pontja alapján független igazgatóknak minősülnek.


Felügyelő Bizottsági tagságra jelölt személyek:

Bakacsi Gyula (45), közgazdász, egyetemi docens, a BKÁE Vezetési és Szervezési Tanszékének tanszékvezető-helyettese. 2002 és 2003 között a Postabank Rt. Felügyelő Bizottsági, 2000 és 2002 között pedig Igazgatósági tagja volt.

Kiss Eszter (59 ), közgazdász, a CIB Bank Rt. Vállalati Kapcsolatok Főosztályának vezetője. 1993 és 2003 között az IBUSZ Rt. Felügyelő Bizottságának tagja.

Zalán Barnabás (59), közgazdász, az ÉD MÉH Nyersanyaghasznosító Rt. vezérigazgatója. 1992 és 2000 között a RÁBA Rt. vezérigazgatója.

Deák Klára (54), közgazdász, a CIB Faktor Rt. vezérigazgatója. 1999 és 2003 között az Áginvest-Faktor Rt. elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően különféle vezetői beosztásokban a Magyar Nemzeti Banknál, a Magyar Hitelbanknál, valamint a Unicbank-nál dolgozott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dr. Győző Gábor (70), jogász, külkereskedő , 1993-tól a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke. 1986 és 1993 között az INTERAG Rt. gazdasági, majd vezérigazgatója volt. 1965 és 1985 között a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott.

A fenti jelölteken kívül a részvényesek a közgyűlésen is tehetnek javaslatot az Igazgatóságba és Felügyelő Bizottságba történő jelölésre.

A Pannonplast Rt. tervezett új alapszabálya az Igazgatóság létszámát 3-7, a Felügyelő Bizottság létszámát 3-5 főben határozza meg.

A Pannonplast Igazgatósága egyúttal bejelenti, 2004. április 29-i hatállyal Monostori Antal és Maros József Felügyelő Bizottsági tagok írásban bejelentették lemondásukat tisztségükről.

***************
Pplast közleménye azt jelenti, hogy a teljes FB lemondott. A CIB dupla képviselete az FB-ben arra utal, hogy CIB az eddiginél nagyobb finanszírozási szerepet vállal.

Az igazgatóságba bekerülhet a Lazurus Rt vezérigazgatója. Ezt első látásra nem tudjuk indokolni. Ilyen könnyen az utóbbi időben nem lehetett megszerezni az igazgatóság támogatását a tulajdonosi képviselethez. Lehet, hogy most sem... Chikán és Kaderják tényleg nagy nevek, azonban a részvényesekben jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy ki fog érteni az iparághoz az igazgatóságból.

Egy dolog mellett nem mehetünk el. A régi Pannonplastnál az volt a felállás, hogy 11 igazgatósági tag van, akik valójában nem csináltak semmit. Az 5 fős igazgatóság koncepciója pont ezért jött létre, mert a testületet valós szervvé kívánták tenni.

Véleményünk szerint lesznek még más jelöltek is az igazgatóságba és az FB-be, a fenti nevek megválasztása még korántsem biztos.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16