18 °C Budapest

Chikán, Kaderják, Bokorovics: úton a Pplast igazgatóságába

Pénzcentrum
2004. április 28. 16:12

A Pannonplast Rt-ben jelentős részesedéssel rendelkező részvényesek és a társaság finanszírozásában résztvevő pénzintézetek tájékoztatták az Igazgatóságot a Társaság vezető testületeibe javasolt személyek kérdésében. A jelöltek az Igazgatósághoz eljuttatták a jelölés elfogadására vonatkozó írásos nyilatkozatukat-áll a társaság közleményében.

Az Igazgatóság a rendelkezésére álló információk alapján úgy ítéli meg, hogy a jelöltek szakmailag felkészült, jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező és a hazai gazdasági élet szereplői számára ismert szakemberek. Mindezek alapján az Igazgatóság javasolja a 2004. április 29-i éves rendes közgyűlés számára, hogy az alábbi jelöltek megválasztásáról döntsön.

Igazgatósági tagságra jelölt személyek:

Chikán Attila (60), közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (Vállalatgazdaságtan Tanszék) egyetemi tanára. 1998-1999-ben Gazdasági Miniszter, 2000 és 2003 között a BKÁE rektora. Jelenleg a Richter Gedeon Rt. Felügyelő Bizottságának elnöke.

Bokorovics Balázs (30), vegyészmérnök, 1999-től a MATRISK Kockázatkezelő és Tanácsadó Kft. ügyvezetője, jelenleg szakértő alkalmazottja és a Lazarus Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója. 1997 és 1999 között a Cashline Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, határidős divíziójának vezetője.

Kaderják Péter (41), közgazdász, egyetemi doktor, a BKÁE Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője. 1998 és 2000 között az ÁPV Rt. Igazgatósági tagja, 1998 és 1999 között a Gazdasági Minisztérium Kabinetfőnöke, majd 2000 és 2003 között a Magyar Energia Hivatal elnöke.

A fenti jelöltek, valamint Dr. Pázmándi Gyula és Újlaki Gábor jelenlegi Igazgatósági tagok írásban nyilatkoztak, hogy a Társaság új, tervezett Alapszabályának 32.2. pontja alapján független igazgatóknak minősülnek.


Felügyelő Bizottsági tagságra jelölt személyek:

Bakacsi Gyula (45), közgazdász, egyetemi docens, a BKÁE Vezetési és Szervezési Tanszékének tanszékvezető-helyettese. 2002 és 2003 között a Postabank Rt. Felügyelő Bizottsági, 2000 és 2002 között pedig Igazgatósági tagja volt.

Kiss Eszter (59 ), közgazdász, a CIB Bank Rt. Vállalati Kapcsolatok Főosztályának vezetője. 1993 és 2003 között az IBUSZ Rt. Felügyelő Bizottságának tagja.

Zalán Barnabás (59), közgazdász, az ÉD MÉH Nyersanyaghasznosító Rt. vezérigazgatója. 1992 és 2000 között a RÁBA Rt. vezérigazgatója.

Deák Klára (54), közgazdász, a CIB Faktor Rt. vezérigazgatója. 1999 és 2003 között az Áginvest-Faktor Rt. elnök-vezérigazgatója. Ezt megelőzően különféle vezetői beosztásokban a Magyar Nemzeti Banknál, a Magyar Hitelbanknál, valamint a Unicbank-nál dolgozott.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Dr. Győző Gábor (70), jogász, külkereskedő , 1993-tól a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke. 1986 és 1993 között az INTERAG Rt. gazdasági, majd vezérigazgatója volt. 1965 és 1985 között a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott.

A fenti jelölteken kívül a részvényesek a közgyűlésen is tehetnek javaslatot az Igazgatóságba és Felügyelő Bizottságba történő jelölésre.

A Pannonplast Rt. tervezett új alapszabálya az Igazgatóság létszámát 3-7, a Felügyelő Bizottság létszámát 3-5 főben határozza meg.

A Pannonplast Igazgatósága egyúttal bejelenti, 2004. április 29-i hatállyal Monostori Antal és Maros József Felügyelő Bizottsági tagok írásban bejelentették lemondásukat tisztségükről.

***************
Pplast közleménye azt jelenti, hogy a teljes FB lemondott. A CIB dupla képviselete az FB-ben arra utal, hogy CIB az eddiginél nagyobb finanszírozási szerepet vállal.

Az igazgatóságba bekerülhet a Lazurus Rt vezérigazgatója. Ezt első látásra nem tudjuk indokolni. Ilyen könnyen az utóbbi időben nem lehetett megszerezni az igazgatóság támogatását a tulajdonosi képviselethez. Lehet, hogy most sem... Chikán és Kaderják tényleg nagy nevek, azonban a részvényesekben jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy ki fog érteni az iparághoz az igazgatóságból.

Egy dolog mellett nem mehetünk el. A régi Pannonplastnál az volt a felállás, hogy 11 igazgatósági tag van, akik valójában nem csináltak semmit. Az 5 fős igazgatóság koncepciója pont ezért jött létre, mert a testületet valós szervvé kívánták tenni.

Véleményünk szerint lesznek még más jelöltek is az igazgatóságba és az FB-be, a fenti nevek megválasztása még korántsem biztos.

NEKED AJÁNLJUK
Eldőlni látszik a Corvinus Egyetem sorsa

Célegyenesbe fordult a Budapesti Corvinus Egyetem modellváltása. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter szerdán Budapesten bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát...

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?