2018. július 23. hétfő Lenke

Új mentőcsomagot kaphatnak a bedőlt lakáshitelesek: itt a javaslat


Könnyített törlesztést és a végrehajtási folyamat felfüggesztésének lehetőségét kaphatják meg a bajba jutott lakáshitelesek - adta hírül az RTL Híradó.

Április 30-án lejárt a meghosszabbított kilakoltatási moratórium, így keddtől, azaz május elsejétől ismét családok ezrei kerülhetnek utcára. Az elmúlt években évi 3-4 ezer háztartást lakoltattak ki, többségében bedőlt jelzálog-hiteleseket. Tavaly ősszel azonban az Igazságügyi Minisztérium adataiból kiderült, hogy több mint 30 ezer család feje fölül árverezhetik el a meghirdetett lakásokat.

A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter a kialakult helyzettel kapcsolatban arról tájékoztatta az RTL Híradóját, hogy könnyített törlesztést javasolnak az új Országgyűlésnek, mely biztosítaná a rászorulóknak a végrehajtási folyamat felfüggesztését is, továbbá lehetőséget nyújtana az eladósodott családoknak, hogy a törvény segítségével visszanyerjék fizetőképességüket.

A Város Mindenkiért csoport szerint azonban a kérdés egyre sürgetőbb, ugyanis a meghosszabbított moratórium miatt most a végrehajtóknak is kevesebb ideje maradt, azaz elképzelhető, hogy sokaknak nagyon rövid idő alatt kellene lakóhelyet találni. Ám ezt nagyban nehezíti, hogy az utóbbi időben Budapesten, és Magyarország más nagyvárosaiban is igencsak elszálltak az albérlet árak.

JÓL JÖNNE 4 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 4 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 61 333 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 61 840 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a CIB Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS